Има съгласие между работодателските организации и правителството, че трябва да

...
Има съгласие между работодателските организации и правителството, че трябва да
Коментари Харесай

Работодателите: Има предпоставки скоро да бъдат развалени договорите с американските ТЕЦ-ове

Има единодушие сред работодателските организации и държавното управление, че " би трябвало да се подхващат енергични ограничения за преустановяване на договорите с американските централи (бел. ред. - Топлоелектрическа централа " AES Гълъбово Марица Изток 1 " и Топлоелектрическа централа " Контур Глобал Марица Изток 3 " ) във връзка със съществуването на непозволена държавна помощ " . Това твърди в свое публично известие Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОРБ).
Интересен аспект от известието е следната част от текста: " В хода на диалога бе установено, че са налице всички предпоставки това да се случи в границите на няколко седмици ". Припомняме, че по отношение на договорите на американските централи за изкупуване на тока им, подписани по времето на държавното управление на Иван Костов т.е. преди да влезем в Европейски Съюз, има питане от България до Европейска комисия дали не става въпрос за нерегламентирана държавна помощ, само че най-малко към този момент формален отговор от Брюксел няма.
Освен американските централи, тематика на диалог сред бизнеса и държавното управление е бил размерът на студения запас. Има публично удостоверение, че той ще остане 500 мегавата, а няма да бъде вдиган до 1000 мегавата, каквито опасения изрекоха работодателите при започване на седмицата. Сега бил стихотворец ангажимент да няма нарастване, споделят от АОРБ.
На срещата присъединяване са взели ръководителят на парламентарната Комисия по енергетика Делян Добрев, министрите на финансите – Владислав Горанов, и на енергетиката – Теменужка Петкова, ръководителите на БЕХ, НЕК, АЕЦ, ръководителите на национално представителните работодателски организации – Васил Велев (председател на АИКБ), Димитър Бранков (зам.-председател на БСК), Цветан Симеонов (председател на БТПП) и Кирил Домусчиев (председател на КРИБ).

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР