Има риск при съставяне на правителство да се получи партийна

...
Има риск при съставяне на правителство да се получи партийна
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Има риск за партийна феодализация на министерствата

Има риск при сформиране на държавно управление да се получи партийна феодализация на обособените министерства. Предупредили сме мандатоносителя и ще желаеме гаранции това да не се случи. Когато министърът самичък си дефинира екипа и той е от една политическа мощ, си давате сметка какво може да се случи, съобщи един от водачите на Демократична България - ген. Атанас Атанасов, след приключването на договарянията при президента.

Той изрази опасения за салдото в бранш " Сигурност ". Секторът е извънредно значимо звено и там би трябвало да има салда. Бяха заменени всички ръководители на специфичните служби. Те трябваше да бъдат заменени, тъй като държавното управление на Борисов по този начин бе кадрувало, че тези ръководители прикриваха закононарушенията и корупцията. Но има риск да се получи напрежение сред постоянното държавно управление и към този момент назначените началници. Не желая да персонализирам, само че някои от назначенията бяха удачни, други не. Тъй като секторът на сигурност е деполитизиран, всички политически сили би трябвало да имат доверие на ръководителите на специфичните служби. Сега се обрисува двамата министри на вътрешните работи и на защитата да бъдат от една партия. Проблемът не е личен, не опира до личността на Бойко Рашков, само че секторът е комплициран и би трябвало да има съгласуваност " съобщи водачът на ДСБ.

Ген. Атанасов съобщи, че от медиите е научил името на възможния министър на защитата, а точно Стефан Янев. Но съобщи, че в краяна сметка нищо не е дефинитивно. " Докато нещо не е контрактувано, нищо не е контрактувано " сподели той.

Заяви, че този метод на сключване на съдружно съглашение е по искане на Демократична България. На въпрос дали това значи, че Демократична България е в коалиция с Българска социалистическа партия, той не даде съответен отговор. " Можем да философстваме дали сме в коалиция с Българска социалистическа партия или не сме, само че когато се гласоподава с болшинство в Народното събрание отговорът е явен ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР