Има риск от нова световна война, ако настоящи по-малки конфликти

...
Има риск от нова световна война, ако настоящи по-малки конфликти
Коментари Харесай

Великобритания предупреждава за риск от Трета световна война |

Има риск от нова международна война, в случай че сегашни по-малки спорове излязат от надзор, привличайки повече страни и оръжия, предизвестява началникът на генералния щаб на английската войска военачалник Ник Картър в изявление за Sky News. Той декларира още, че международната икономическа криза, породена от коронавирусната пандемия също основава нови закани за сигурността, даже война.

В изявлението във връзка отбелязвания през днешния ден Ден на възпоменанието на жертвите от войните военачалник Ник Картър съобщи, че Англия и останалия свят би трябвало да се поучат от историята и предходните неправилни стъпки довели до международните войни през XX век, като се има поради сегашната огромна неустановеност към COVID-19.

Картър означи, че има угриженост, че увеличението на районните спорове може да прерасне в пълномащабна война, сходно на това, което се случи преди двете международни войни предишния век, когато се образуваха съюзи сред обособените страни, довели до години на кръвопролития.

На съответен въпрос дали счита, че има действителна опасност за Трета международна война, генералът отговори: „ Казвам, че съществува риск и ние би трябвало да осъзнаваме тези опасности “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР