Има решение за десетки милиарди долари за възстановяване на Украйна

...
Има решение за десетки милиарди долари за възстановяване на Украйна
Коментари Харесай

Зеленски мисли за Украйна след войната, има решение за десетки милиарди долара за възстановяване на страната

" Има решение за десетки милиарди долари за възобновяване на Украйна след войната ". Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от gazeta.ua.

Той беседва с президентите на Полша Анджей Дуда и на Франция Еманюел Макрон, ръководителя на Световната банка, изпълнителния шеф на МВФ.

" Късно през нощта разговарях с президента на Френската република Еманюел Макрон и президента на Полша Анджей Дуда. Безкрайно съм признателен на всеки един от тях. Безкрайно съм признателен на Анджей за неговата увереност и отдаденост към нашата обща идея - отбраната на хората. Благодарен съм на брачната половинка на Анджей, Агата.Успяхме да предотвратим филантропична рецесия на границата, да организираме обстановката по този начин, че хиляди украински дами и деца да получат почтено лекуване.Всъщност ние към този момент нямаме граница с другарска Полша.

Сигурен съм, че скоро ще можем да кажем на нашите: Върнете се! Върнете се от Полша, Румъния, Словакия и всички други страни. Върнете се, тъй като към този момент няма опасност ", сподели президентът.

" Вече мислим за бъдещето на всички украинци след войната, за това по какъв начин да съживим нашите градове, по какъв начин да възстановим стопанската система ", добави Зеленски.

Президентът добави, че е разговарял с шефа на Световната банка Дейвид Алпас и с изпълнителния шеф на МВФ Кристалина Георгиева.

" Има съглашение сред най-големите финансови институции за поддръжка на Украйна. Вече има решение за незабавна помощ и десетки милиарди долари за възобновяване на Украйна след войната. И това са единствено първите решения. Подчертавам единствено първите такива ", сподели Зеленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР