Има редица проблеми, които законодателно не се решават, и прокуратурата

...
Има редица проблеми, които законодателно не се решават, и прокуратурата
Коментари Харесай

На Гешев му пречели остарелите закони

Има редица проблеми, които законодателно не се вземат решение, и прокуратурата няма задоволително принадлежности за противопоставяния, съобщи основният прокурор Иван Гешев в тв изявление. " Ако тях ги има, някои хора ще влязат в пандиза. Искам европейски стандарти, няма по какъв начин с морално остарели закони да реализираме присъди ", оправда се той. Гешев още веднъж застъпи тезата си, че Наказателният кодекс е неспособен инструмент.
" Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван - това е разграничителната линия. Като основен прокурор няма да разреша политиците да влияят на самостоятелната правосъдна система. Историята е посочила, че най-големите репресии са, когато политиците са се опитвали да влияят ", разяснява Гешев. 
По мотив инспекцията за това какво е имало в чекмеджетата от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов той изясни, че делото е пред привършване, както и това за пране на 5 млн. евро, в което връзка би могъл да има още веднъж Борисов. Засмя се на въпрос коя е Мата Хари, отвръщайки съществено ли е питан това. " Няма недосегаеми хора и хора, които не следва по отношение на тях да се осъществя наказателна отговорност, в случай че са налице съответните законови учредения. Никой няма да бъде покровителстван, никой няма да бъде защитаван, а ще съблюдаваме закона. Това е разграничителната линия ", сподели Гешев.
Той се похвали, че в последната година има разговор с президента, за разлика от Народното събрание, където партиите ги било боязън да се срещнат с него. Той акцентира, че интензивността му в последните дни и седмици, изразена в срещи с депутати, с възпитаници из страната, няма нищо общо с упоритости да влиза в политиката. 
Исканията за оставката ми са от наследниците, внуците и синовете на номенклатурата и репресивния режим, счита той. Гешев призна, че е допускал неточности през годините, само че като най-съществена уточни това, че продължава да мисли, че може да промени всичко, което се случва в страната, към по-добро и в посока правдивост. Грешка, която по думите му продължава да прави.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР