Има разположена техника на терена между АГ болница и Окръжна

...
Има разположена техника на терена между АГ болница и Окръжна
Коментари Харесай

Подготвят строителната площадка за търговския комплекс до АГ болница във Варна

Има ситуирана техника на терена сред АГ болница и Окръжна болница, върху който следва да бъде издигнат търговски комплекс. В парцела се намира машина за слагане на водачи, видя кореспондент на Moreto.net.

На този стадий строителна площадка към момента не е разкрита публично и действителни действия не се правят. Поне това излиза наяве от осведомителната табела, сложена върху огражденията към парцела. На нея няма записана дата на разкриване на площадката.

Като планувана дата за започване на градежа е посочен февруари 2023 година. Месец по – късно обаче истински действия към момента не се извършват. По проект строителството би трябвало да продължи 18 месеца.

Преди известно време бе съборена постройката, употребена от намиращата се преди този момент в парцела бензиностанция.

На ъгъла сред бул. „ Цар Освободител “ 76А, ул. „ Тракия “ и ул. „ Дойран “ във Варна следва да се построи 3-етажен мол с пет подземни равнища за паркиране. Възложител на капиталовото желание е „ Астрал консепт “ ЕООД с шеф Александър Бориславов Ралчев.

Разрешителното за градеж към този момент е реалност, само че по кое време тъкмо ще стартират действителни действия не излиза наяве.

От малко изложение на капиталовото предложение за създаване на комерсиалния център, налично на уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда и Община Варна излиза наяве, че площта на парцела, върху който ще се строи, е близо 8.5 дка. Общият брой на по едно и също време пребиваващи чиновници, посетители/клиенти в новопостроената постройка ще е 500 – 1000 индивида.

На четири от подземните етажи ще има по малко над 80 паркоместа, както и веломеста, а на първия под земята ще има 20 паркоместа и огромен магазин на повърхност 1.5 дка със независим вход през два ексалатора от равнище сутерен. В парцела са обезпечени общо 354 броя паркоместа.

Имотът на бул. „ Цар Освободител “ 76А стана прочут преди година с това, че на мястото му се предвиждаше построяването на първия във Варна небостъргач с 41 етажа „ Астрал тауър “. Според тогавашната концепция трябваше да изникнат три здания - на 10 етажа, на 4 етажа и на 41 етажа.

Първоначалният вносител на капиталовото предложение за трите сгради, показано пред Регионална инспекция за опазване на околната среда през юни 2021 година, е „ Джемини 31 “ ЕАД, град Радомир. Месец по-късно капиталовото желание за трите здания е декларирано пред инспекцията от новия възложител „ Астрал консепт “ ЕООД, който е изискал от Регионална инспекция за опазване на околната среда да реши нуждата от оценка за влияние върху околната среда. Само половин година по-късно обаче е поискал преустановяване на процедурата. След това е показал ново капиталово предложение за построяването на комерсиалния комплекс, за което през август инспекцията е решила, че няма потребност от спомагателна екологична оценка.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР