Има различни теории за смъртта на Хитлер – според някои

...
Има различни теории за смъртта на Хитлер – според някои
Коментари Харесай

Руска еврейка крие зъбите на Хитлер

Има разнообразни теории за гибелта на Хитлер – съгласно някои той се е самоубил, други са уверени че е погубен от руснаците, а трети имат вяра, че е избягал и е жив и здрав във плантация в Южна Америка. И въпреки всичко безспорният факт е, че той се самоубива на 30 април 1945 година, в навечерието на рухването на Берлин.

Телата на Хитлер, брачната половинка му Ева Браун и две от техните кучета, са изгорени в градината на Райхсканцлера, надзиравани по молба персонално на Хитлер, от неговия секретар Мартин Борман. Телата са открити от особено звено на Червената войска на 2 май. Сталин е неотложно осведомен и руснаците строго управляват всяка вест за гибелта на немския водач.

Предполага се, че точно Сталин желае другите да мислят, че Хитлер е жив и че е прикрит от разследващите служби на Англия и Съединени американски щати. Цялото му предпочитание е да провокира подозрение у някогашните си съдружници в навечерието на Студената война. Теорията, че това в действителност са останките на Хитлер, е доказана в изследване, оповестено неотдавна от френски учени, на които за първи път в историята е разрешено да учат зъбите от натрупа на Хитлер.

" Първо го идентифицирахме по протезата му, изцяло необикновена форма и необикновена като направа за времето. Съвпадението беше анатомично и софтуерно съвършено ", споделя ръководителят на проучването проф. Филип Шарлие.

На 56-годишна възраст Хитлер има единствено пет от същинските си зъби и техните разбори не откриват следи от месо, потвърждавайки теорията, че е бил вегетарианец. Сините отлагания върху протезата също удостоверяват теорията, че Хитлер е взел цианид, преди да се самоубие, след което се е прострелял в главата. Това удостоверява историческия ход, открит от специалистите, съгласно който Хитлер първо пие отрова, а по-късно се прострелва, написа The Vintage News.

Според тези, които съпровождат Хитлер в бункера през последните седмици на Третия райх, в края на април излиза наяве, че унищожените немски военни сили няма да оказват помощ на Берлин. Запасите от оръжия понижават и Съветите, които са изгубили към 20 милиона души във войната, ръководена от Хитлер, се доближават.

На 28 и 29 април Хитлер позволява на тези, които желаят да се опитат да избягат от бункера, само че доста от тях остават с водача си. Хитлер, който се дами за дългогодишната си държанка Ева Браун, е подготвен да почине. Единственото му предпочитание е телата им да не бъдат осакатени и да не се демонстрират на обществеността, какъвто е казусът с Бенито Мусолини.

Хитлер се сбогува с Борман, Гьобелс и техните фамилии и други чиновници. След това той и Ева се отдръпват в стаята си. След час-два се чува изстрел. Секретарят Борман и останалите откриват безжизнените им тела. Увиват ги в нацистки байрак, занасят ги в градината и ги изгарят. Под звуците на Вагнер по радиото е обявено, че героят е умрял.

Руснаците откриват изгорелите остатъци в градината и разпознават Хитлер по зъбите.

Млада жена, която работи в Червената войска като преводач, Елена Ржевская, получава зъбите и открива зъболекаря, посетил Хитлер в бункера, който удостоверява, че зъбите са негови. Тя е еврейка и разказва събитията от тези дни в записките си, оповестени в Съветския съюз през 60-те години. Нейната внучка споделя, че на баба й са поверени зъбите на Хитлер, тъй като „ тя беше офицер и жена и всички знаеха, че мъжете ще се напият и ще честват Деня на успеха “, тъй че не може да им се има вяра. “

Останките са изпратени в Съветския съюз и са държани в загадка в продължение на десетилетия. Първото проучване на останките на Хитлер, след тези през 1946 година, е извършено от френски учени през 2017 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР