Има пропуски в работата на Агенция Пътна инфраструктура по превенция

...
Има пропуски в работата на Агенция Пътна инфраструктура по превенция
Коментари Харесай

Геолог: Има пропуски в работата по превенция на свлачищата

Има пропуски в работата на Агенция " Пътна инфраструктура " по предварителна защита на склоновите процеси, които се активизираха напоследък. Свлачища и срутища се образуваха на доста места в страната. Точната численост също не е ясна, само че става въпрос за най-малко 2000.

Геологът проф. Рангел Гюров обаче счита, че са повече и съгласно него институциите има какво още да създадат за предварителна защита на склоновите процеси.

" Намирам пропуски несъмнено, тъй като още при строителството на автомагистрали, на тези пътища, които са по - главните, инженер - геолозите са определили местата, където са евентуално рискови за появяването на такива склонови процеси ", акцентира проф. Гюров в студиото на " България заран ".

По думите му тези рискови места се знаят и могат да се наблюдават, което може да става или с вървене на терен, а също и посредством друга техника и съвременна инсталация.

Геологът сподели също, че Агенция " Пътна инфраструктура ", общини и регионални шефове дават отговор за предварителната защита на свлачища и срутища, което значи, че три институции би трябвало да се грижат за това, само че нито една не го прави, като хората.

" Някак си би трябвало да се централизира този развой във връзка с следенето ", безапелационен беше проф. Гюров пред Bulgaria ON AIR.

Той изясни още, че има способи да се наблюдават склоновите процеси и да не се позволяват срутища или свлачища, тъй като тръгне ли на едно място - прекъсване няма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР