Има прогрес по гръцката връзка. За три месеца е направено

...
Има прогрес по гръцката връзка. За три месеца е направено
Коментари Харесай

Кирил Петков: Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат

Има напредък по гръцката връзка. За три месеца е направено повече, в сравнение с м.г., съобщи министър председателят Кирил Петков, който инспектира построяването на междусистемната газова връзка Гърция-България край Стара Загора.

Премиерът стартира изказването си пред медиите с тематиката за ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Искам да поздравя Министерство на вътрешните работи, че са свободни да работят. Това да не ги е боязън да вършат нещата, които по закон би трябвало да вършат, е в действителност похвално. Това е единствения метод да имаме смяна - когато недосегаемите не са отвън закона. Вчера се случи тъкмо това ", сподели той.

" Това, което ме разпитваха в полицията беше за моите диалози с госпожа Кьовеши, както и за отчета, който получих от финансовото министерство и свързва активността на одитната организация, която управлява еврофондовете. С други думи имаме очевидни обстоятелства, които демонстрират, че по времето на министерстването на Владислав Горанов има ясни обстоятелства, които демонстрират, че контрола не е бил там. Знаем, че всичките сигнали са свързани - корупцията не разграничава национални и европейски пари. Това, че има сигнали за държание за корупция, има и отчет на министерство на финансите, които дават обстоятелства, че контролът не е бил там, са сигнали, които съгласно мен са провокирали вчерашните дейности на Министерство на вътрешните работи ", добави министър председателят.

И продължи: " Докато европейската прокуратура прави инспекции, време е българската прокуратура да си влезе на мястото и да застане на страната на хората. Имаме толкоз сигнали, които тя не преглежда. Ето в този момент се надявам, че ще се осъзнаят каква е тяхната роля. Не може да получаваме сигнали по Магнитски, не може европрокуратурата да праща сигнали, а нашата просто я няма и единствено се изяснява с оправдания. И хората, за които знаем, че има заплаха да са направили огромни закононарушения се разхождат свободно. Сега не могат да скрият нещата, които са подадени към европрокуратурата. "

" Представяте ли си каква фикция би трябвало да има човек, с цел да си показа, че можеш да скриеш една война, като арестуваш човек. Трябва да си вманиачен, с цел да го кажеш ", разяснява Петков по отношение на изказванията, че задачата на ареста на Борисов е прикриване на други значими за обществото тематики, като изпращане на военна техника в Украйна. Истината е, че Министерство на вътрешните работи е свободна да работи най-сетне, без значение, че става въпрос за някогашен управленец. От друга страна се веселя, че имаме толкоз висше посещаване, което е почитание към нашето държавно управление от страна на Съединени американски щати. "

" Никой не отива на никаква война, никакви ракети няма да се дават в този миг. Чета по през целия ден подправени вести във ФБ, с които желаят да насаждат боязън в хората. България ще продължи да оказва помощ на Украйна с цялостна поддръжка. Ще изпращаме засилена филантропична помощ, лекарства, посрещане на оптимален брой бежанци и усилване на източния фланг взаимно с НАТО ", сподели още Петков.

Решението не може да е на министър-председателя или на държавното управление, ще бъде необходим консенсус, сподели министър-председателят, запитан по какъв начин ще се действа, в случай че от страната ни бъде поискана военно съоръжение или Противовъздушна отбрана за Украйна.

Никой не е приказвал с мен от американска страна да желаят нещо като оръжие. Говорим единствено, че НАТО би трябвало да има засилено въздействие по Източния фланг, с цел да имат жителите отбрана.

" Увериха ме, че до юни месец строителството ще бъде приключено ", върна се на въпроса за построяването на интерконектора министър председателят. И съобщи, че ще се чуе с гръцкия министър председател Мицотакис, а в понеделник ще отиде и до Комотини, където също текат дейни дейности по строителството на връзката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР