Има проблеми в предоставянето на военна помощ за Украйна, но

...
Има проблеми в предоставянето на военна помощ за Украйна, но
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: Ако Украйна загуби, заплахата за континента нараства

„ Има проблеми в даването на военна помощ за Украйна, само че те са в координацията сред разнообразни министерства и механизма за обмисляне на подобен вид комплицирани интервенции, в това число във взаимоотношение с нашите съдружници. Това може да бъде преодоляно. Не считам, че оценката на активността на българския боен министър Тодор Тагарев може да бъде градена по отношение на даване на помощта за Украйна ”, съобщи някогашният боен министър Велизар Шаламанов пред Нова нюз.

Той е безапелационен, че Тагарев има амбициозна управническа стратегия, която би трябвало да показва реализиране на резултати в комплектоване на нашата войска със способни военнослужещи.

„ Намаляване на американската помощ за Украйна води до намаляване потенциала на страната за отпор на съветската експанзия. Но има пробуждане в Европа, че би трябвало да има повече помощ за Украйна и че континентът би трябвало да се замисли за нарастване на качествата за защита. Все повече би трябвало да гледаме към Париж, Берлин, Лондон и към София. Отбраната е отговорност на всички нас, в това число и на София ”, безапелационен е някогашният боен министър.

Относно думите на френския президент Еманюел Макрон, че може да се стигне до изпращане на бойци от страните от Европа в Украйна, Шаламанов счита, че това е мислене вид „ стъпка напред ”.

Според него по този начин Макрон е декларирал, че Европа не може да допусне Украйна да загуби тази война.

„ Ако Украйна загуби, опасността за континента нараства. Да не забравяме, че след излизането на Англия, Франция е единствената нуклеарна мощ в Европейски Съюз и с доста опит по целия свят в областта на сигурността и защитата. Това може да е опция на президента Макрон да показва водачество в областта на защитата, на сигурността. Този опит на президента Макрон е обмисляне по сюжети. Когато изключим който и да е сюжет, може да бъдем сюрпризирани. Основният проблем на Европа, че в тези 24 години на 21-ви век беше изненадвана няколко пъти и то стратегически ”, сподели Шаламанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР