Има подценен растеж на БВП. Заради локдауна се предвижда по-малко

...
Има подценен растеж на БВП. Заради локдауна се предвижда по-малко
Коментари Харесай

Пламен Димитров с важна информация за пенсиите

Има недооценен напредък на Брутният вътрешен продукт. Заради локдауна се планува по-малко ползване, само че даже тогава сме с по-висок напредък. Негативният сюжет е по-скоро закостенял. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

Той сподели, че се плануват един милиард и 600 млн. спомагателни пари. Те обаче са целеви. „ Добре е, че има актуализация на бюджета “, сподели той.

Димитров заяви, че към 400 млн. от обществените разноски отиват за пенсиите. Според него тези пари ще отидат за по-справедливо покачване на пенсиите: „ Проектът на кабинета е наше искане, на което ние от 10 години настояваме. Заложихме, че коефициентът от 1,2 ще пораства на 1,5 “.

По думите му този вид ще даде на всеки пенсионер съгласно неговия принос, а междинната пенсия ще надмине 560 лева „ Нашето предложение е един път вечно да извадим хората от прага на беднотия “, безапелационен беше Пламен Димитров.

Той изясни, че за всяка смяна в пенсиите става въпрос за милиарди: „ За огромно страдание това са опциите на нашата страна “.

„ Икономиката се възвръща. Догодина растежът ще е към 5%. Това значи повече доходи “, увери синдикалистът.

Той сподели, че липсват 50 млн. в поддръжка на градския превоз: „ Получихме положителна настройка от финансовия министър да реши този въпрос “. Димитров разяснява и ваучерите за храна, давани от работодателите: „ Искаме хората да си получават ваучерите за храна до края на годината, а не те да свършат октомври месец “.

Председателят на КНСБ беше безапелационен, че постоянно разноските могат да се усъвършенстват без значение кой е на власт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР