Има още работа по преговорите, освен споразумението, по което работихме

...
Има още работа по преговорите, освен споразумението, по което работихме
Коментари Харесай

Николай Денков: Все още не сме започнали преговорите за състава на Министерски съвет

Има още работа по договарянията, с изключение на съглашението, по което работихме през миналите дни, би трябвало да уточним също законодателната стратегия. Не е почнала работата, имаме първи вид на листата, само че би трябвало да се работи по него дружно. Отделно е управническата стратегия, която би трябвало да се актуализира и несъмнено – съставът на Министерски съвет. Това сподели след извършените при президента Румен Радев съвещания Николай Денков.

„ Докато не бъде приключена цялата работа, ние нямаме краен документ, към който да се съгласим. Това, което мога да кажа е, че през вчерашния ден и оня ден диалозите бяха градивни, би трябвало да продължат със същата активност. Това, в което сме уверени от наша страна, е че би трябвало оптимално бързо да се приключат договарянията и да се премине към решение “, разяснява още министър председателят в оставка.

Уверихме президента, че желаеме да се реализира ротацията, казахме му също, че в случай че няма единодушие сме подготвени да отидем на избори, сподели още Денков. По думите му това не е добър вид, само че може да се окаже единствен, в случай че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не съумеят да се схванат, че промените, измененията, правосъдната система, битката с корупцията, би трябвало да продължат.

Николай Денков разяснява и отсъствието на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от масата за договаряния като съобщи, че за него не е значим точният формат на преговорните екипи, а това договарянията да продължат градивно и дейно.

" Трябва да отбележим, че през последните девет месеца вие носехте отговорност за ръководството на страната. Осигурихте си твърдата поддръжка на Движение за права и свободи. Като се върнем девет месеца обратно, вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат, само че виждаме, че комплицираните връзки с вашите сътрудници остават ". Това сподели президентът Румен Радев на представителите на " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " преди провеждането на съвещания с политическата мощ.

Радев уточни, че консултациите са моментът, в който би трябвало да се дадат отговори на доста въпроси.

" Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди девет месеца, когато сформирахте държавно управление или на база на опита, който към този момент имате сте склонни да преразгледате връзките, които имате с сътрудниците и връзките с властта ", сподели Румен Радев.

" Според нас това си струваше, тъй като в този момент, след девет месеца, признати два бюджета, след измененията в Конституционен съд, с насърчаване на капиталовите планове, с отпушване на енергийните планове, в действителност можем да кажем, че си струваше ", означи Николай Денков.

" Не единствено опозицията се държеше като съпротива, тъй като и другите политически сили взеха решение, че е по-лесно да употребяват популистки метод, с цел да печелят известност за сметка на държавното управление ", разяснява Денков.

„ Намираме за верен акта със слагане на два документа на масата за договарянията, тъй като дали и по какъв начин ще продължим зависи от това по какъв начин ще наподобява съглашението за ръководство от тук нататък. Започнахме договаряния в последните два дни и има значителен прогрес, само че както знаете, до момента в който не е контрактувано всичко, нищо не е контрактувано. Трябва да сме сигурни, че това изпитание ще си коства и през идващия интервал, колкото и дълъг да е той, съобщи Николай Денков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР