Има още малък шанс за започване на преговори за членство

...
Има още малък шанс за започване на преговори за членство
Коментари Харесай

Още има шанс за насрочване на преговори за ЕС на Македония и Албания, убеден Любчо Нешков

Има още дребен късмет за започване на договаряния за участие на Македония и Албания .

Това съобщи в студиото на Нова телевизия журналистът Любчо Нешков. Според него, в случай че се стигне до обсада, това ще значи три неща - жестоко тъпчене на разпоредбите на Европейски Съюз , заплаха от дестабилизация в района и жесток удар против външнополитическите цели на България.

През юли имаше среща на върха, на която бе решено - най-късно през октомври Македония и Албания стартират договаряния .

За заплахата от дестабилизация той цитира водача на опозицията в Македония сподели, че излизат на улицата и те няма да се прибират в къщи. Кой е водачът на опозицията в Македония - Мицковски, Николовски , които са директно определени от Никола Груевски. Те не одобряват контракта с България, не одобряват Преспанския контракт. До къде ще докара това нещо, запита реторично той.

Относно третата последица от възможна обсада на Македония и Албания за Европейски Съюз Нешков съобщи, че това е удар против България . За пръв път от доста години имаме доста ясни външнополитически цели.

Нямаше да има Преспанско съглашение, в случай че нямаше Споразумението сред България и Македония. Част от това съглашение беше контрактувано през месец май, сподели той.

В Белград отиде Еманюел Макрон, разгласи Сърбия като главен съдружник на Франция в района. Той разгласи това пред министъра на информацията на Милошевич, който в този момент е президент - А лександър Вучич , пред представителя на Милошевич, който в този момент е външен министър - Ивица Дачич , пред вицепремиера на Милошевич и ръководител на Народното събрание Мая Гойкович и дясна ръка на Милошевич, който е министър на защитата - Александър Вулин , изясни позицията си Нешков.

" Вие подкрепяте страна, която няма ясни граници - Сърбия твърди, че Косово е част от Сърбия. И вие преговаряте с нея , а страната, която промени името си - Македония промени името си (вече е Северна Македония - б.р.), с цел да стартира договаряния ", сподели Любчо Нешков по отношение на отлагането началото на договарянията на Македония и Албания за участие в Европейски Съюз.

Той преразказа думите на Макрон в Сърбия - " вие изпълнихте нашите условия, вие изпълнихте промените . Извиняваме се, сега ние би трябвало да променим нещата. Кой трансформира изискванията в придвижване ", запита Нешков.

Кои са тези правила , запита той. Как ще накарате Косово и Сърбия да реализират съглашение за участие, когато след 6 месеца може да кажете, че няма да има участие и започване на договаряния за Европейски Съюз. Това е оттегляне ", безапелационен бе Нешков.

След като стана ясно, че няма дата за започване на договаряния на Северна Македония и Албания за Европейски Съюз вицепремиерът, боен министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов разяснява, че Македония още не е подготвена за началото на договарянията за Европейски Съюз.

" Има време да премислят какво желаят да вършат, да премислят и да схванат, че аплайват не за Съветския съюз, а за Европейския съюз. С техните разбирания за история, за политика, за морал - те са по-достойни за Съветския съюз, а не за Европейския съюз, към момента. Говоря за Македония ", сподели Каракачанов.

На тези думи журналистът Любчо Нешков, който е роден в Скопие, единствено попита: " Той в Крим ли приказва тези неща ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР