Има оптимистични елементи в доклада на състоянието и подготовката на

...
Има оптимистични елементи в доклада на състоянието и подготовката на
Коментари Харесай

Тагарев: Има редица проблеми, липсва личен състав

Има оптимистични детайли в отчета на положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 година - повишението на бюджета и заплати, само че проблемите си остават. Заедно би трябвало да решаваме проблемите в бъдеще. Имаше редица проблеми, като такива бяха изразени за ограничаващо законодателство, механизмите за ръководство вътре в МО и резултатите, които реализираме или не реализираме като неокомплектовката на персоналния състав.

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тагарев разяснява, че доста страни са вдигнали бюджета си за защита. " По-сложният въпрос е дали има какво да се купи в задоволително къси и рационални периоди ", счита той. Министърът на защитата разясни, че чака Министерски съвет да утвърди предлагането му за удължение на периода за осъществяване на стратегическия проект на защитата.

" Личното ми мнение е, че законът за публичните поръчки е задоволително еластичен, когато става дума за необикновен вид поръчки за сигурността и защитата. Единственият проблем, който виждам е включването в многонационални планове за придобиване на качества ", акцентира той.

Тагарев не посочи по кое време ще се срещне с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, на която да обсъдят по какъв начин стои въпросът с неговото оставане на поста. Той сподели, че не се тормози за ротацията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР