Има опити да се внуши, че гражданите протестират в подкрепа

...
Има опити да се внуши, че гражданите протестират в подкрепа
Коментари Харесай

Красимир Янков: Корупцията, неравенствата и липсата на справедливост изкараха хората на улицата. Те не усещат помощ от държавата

„ Има опити да се внуши, че жителите стачкуват в поддръжка на президента, само че те са гневни на ръководството на Борисов, поради бездействието на държавните институции, неравенствата и обществената неправда. Най-вече са гневни, поради корупцията на всички равнища в страната. “ Това сподели по Българска национална телевизия националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Красимир Янков по тематиката за гражданските митинги. Той напомни, че по негово предложение на предното съвещание на Националния съвет на левицата бе признато да бъде импортиран избор на съмнение към държавното управление на тематика „ Корупция “.
На вота ще бъде прегледан генезиса на корупцията от ръководството на Борисов за последните 10 години, изясни Янков. „ Хората не усещат помощта от страната. Премиерът Борисов обикаля страната с джипа си и демонстрира, какво гради. А би трябвало да се гради държавност, тъй като тя е застрашена. Конфликтите сред институциите способстват за това. В Конституцията е открит салдото сред тях “, съобщи депутатът, представен от Novapress.bg.
В коментар на думите на премиера Борисов, че страната ще да бъде „ счупена “, в случай че ръководи опозицията, Красимир Янков съобщи, че по-скоро това е персоналният боязън на премиера. „ Напротив, Борисов счупи работата на институциите. Затова няма доверието на хората и те са на улицата. Очевидно не го схваща. “ Той напомни думите на министър-председателя в предишно изказване, че нямало корупция. Янков разясни, че в ръководството на Борисов корупцията се генерира на три стадия: с предопределение на некомпетентни и неподготвени хора в администрацията, които са в зависимости с корпоративните съдружници на Борисов; непрекъснатата смяна на законодателството, водещо до двусмислено тълкувание и на ниска успеваемост на преструктурираните институции борещи се с корупцията. Народният представител от левицата добави, че тъкмо неработещите институции и администрацията предизвикат хората да излязат на улицата. „ Бойко Борисов е виновен за това. Той е на върха на пирамидата, в която са ангажирани всички и има интерес тази администрация да се самовъзпроизвежда, поради поддръжката й “.
Според Красимир Янков прокуратурата би трябвало да бъде тиха, методична и да регистрира резултати, тъй като тъкмо те покачват доверието на хората в нея.
По тематиката за идните вътрешнопартийните избори, Красимир Янков изрази безапелационната си позиция, че Българска социалистическа партия се нуждае от смяна. „ Ще работя за партия с явен абстрактен облик, която отстоява поредно позициите си “, сподели той и добави, че е доста значимо да се върне идейният спор в партията. Красимир Янков се разгласи за преустановяване на разделянето в партията по разнообразни признаци. По думите му, водещ би трябвало да е правилото – най-подготвените да са най-отпред в Българска социалистическа партия и добави, че е необходим дълготраен съюз сред съидейниците в лявото политическо пространство, които изповядват близки хрумвания. „ Трябва да се утвърдим на избори, като първа политическа мощ с ясни цели, които да притеглят поддръжка. Не е значимо, кой ще е води Българска социалистическа партия, значимо е Българска социалистическа партия да води страната “, заключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР