Има опасност да задлъжнеем с Бюджет 2022. Това смята депутатът

...
Има опасност да задлъжнеем с Бюджет 2022. Това смята депутатът
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Има опасност да задлъжнеем с Бюджет 2022


Има заплаха да задлъжнеем с Бюджет 2022. Това счита депутатът от Движение за права и свободи и някогашен финансов министър Петър Чобанов.

„ Тази година може да си позволим повече разноски, само че когато идващите години инфлацията спадне, тези доходи ще намалеят. Разходите, когато са достигнали едно високо равнище, те не са гъвкави в посока надолу и не можем да си представим по какъв начин бързо ще ги понижим и оттова нататък това значи по-големи дефицити в бъдеще и по-големи задължения “, изясни той.

Според него „ има лозунги за 8 милиарда финансови разноски, само че не сме видели плановете. “

„ Когато ги забележим, тогава ще разберем до каква степен са ефикасни и дали могат да реализират този напредък. Ако не се реализира този напредък, тогава, ще последва отчаяние, че държавно управление не реализира задачите си “, сподели още Чобанов.

Той разяснява и че парите по европейските стратегии тази година няма да дойдат нито по оперативните стратегии, нито по проекта за възобновяване.

„ Допълнителните средства, които бизнесът чака, няма да дойдат и тук идват рисковете, в случай че не се извърши тази прогноза за растеж. Вероятно 2023 година чакам да могат да стартират действително да се усвояват и да се види резултатът от тях в стопанската система, а тогава и пандемия може да няма “, изясни Чобанов.

Той добави, че бюджетът не е спретнат добре: „ Може би добре се показва в обществото и провокира някакъв подобен положителен и пъклен резултат. Но като цяло резултатите, които чакаме, не са положителни. “

Чобанов разяснява и „ златните паспорти “: " Ние ще продължим да настояваме да излезе тъкмо истината нескрито и да се види, че ролята на Движение за права и свободи в действителност е да осветли този циничен механизъм, а не по някакъв метод да го е подкрепял през годините. "

Според него би трябвало да се ревизира дали в действителност има вложения въобще.

„ Целият държавен уред, който е бил зает в този развой, би трябвало да се ревизира. Съмненията са и у нашите сътрудници, че това по някакъв метод са пари, които фиктивно са се трансформирали през държавни скъпи бумаги и банки, без да има действителен стопански резултат от тях. А по този начин се е купувало поданство и с цел да се види кои са тези случаи, кой ги е правил, с чия помощ е направено това - би трябвало да бъдат извършени всички тези инспекции ", сподели още Чобанов.

Той съобщи, че в Движение за права и свободи нямат подозрения по отношение на Делян Пеевски и дали е забъркан в скица за търговия с български документи за идентичност.

„ Негово присъединяване в схемата изрично все още не е потвърдено. Тоест в този миг тази инспекция ще се организира от новата власт, тя ще каже какво вижда и по какъв начин го вижда, само че изрично няма присъединяване там на господин Пеевски “, изясни Чобанов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР