Има опасност България да стане Ковид дестинация, предупреди премиерът Кирил

...
Има опасност България да стане Ковид дестинация, предупреди премиерът Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: 75 лева за всеки пенсионер, който се ваксинира


" Има заплаха България да стане Ковид дестинация ", предизвести министър председателят Кирил Петков и разгласи нови ограничения за стимулиране на имунизацията в България: 75 лв. добавка към пенсиите на всички хора над 65, които се имунизират.

Премиерът Кирил Петков

Премиерът. Правителството ще дава 75 лв. добавка към пенсиите на всички хора над 65 години, които се имунизират. Сумата ще се дава без значение от това коя доза се слага. Това съобщи през днешния ден министър председателят Кирил Петков и предизвести: " Има заплаха България да стане Ковид дестинация ".

Добавката към пенсиите ще получат и всички хора над 65 години, които към този момент са приключили цялостния имунизационен цикъл и са си сложили и бустерна доза. Програмата ще работи от 1 януари до 30 юни.

" Време е да създадем България не дестинация с най-ниска имунизация, а една естествена европейска страна с най-малко приблизително равнище на имунизация ", добави Кирил Петков.

Към днешната дата в България едвам 28,2% от популацията си е сложило най-малко една доза от имунизациите против Ковид-19. По този индикатор страната е на последно място в Европейски Съюз.

*****

Вижте и това видео:
" Елате да се ваксинирате ": един ден с двама лекари от Враца
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР