Има огромна вероятност да загубим средства по ПВУ в частта

...
Има огромна вероятност да загубим средства по ПВУ в частта
Коментари Харесай

Денков: Има огромна вероятност да загубим над 1.4 млрд. лв. по ПВУ, ако не се разберем

" Има голяма възможност да загубим средства по ПВУ в частта за териториално развиване и енергиен преход. Става въпрос за към 1.4 милиарда лева, и в случай че не намерим единодушие за тях в идващия месец, тези пари ще бъдат изгубени ".Това сподели министър председателят Николай Денков пред Българска национална телевизия.По думите му спекулативна е информацията, че нямало да се покачват цените, в противен случай - " цените ще продължат да се покачват, тъй като по този начин е по целия свят, инфлацията е повсеместна ", добави Денков.

По думите му приемането на бюджета за 2023 година трансформира живота на хората, защото не става въпрос просто за едни цифри. Всеки бюджет, когато е признат и е верен като салда, той трансформира орисите на хората, сподели министър председателят.Той отхвърли, че цената на електрическата енергия се покачва. За цените на горивата разяснява, че на международните пазари цената на петрола е доста по-висока по отношение на интервала, в който са пристигнали на власт.Показали сме, че знаем по какъв начин се събират доходи и по какъв начин се покачват приходите, ще го създадем и с Бюджет 2024. Цените се покачват, има инфлация, това, което е значимо - приходите да порастват по-бързо от инфлацията, съобщи Денков.

Смяната на лв. с еврото е това, което ще стабилизира приходите на хората. Еврото е постоянна валута и води до по-ниски лихви - тези в еврозоната са към два пъти по-ниски, в сравнение с са тук. Същото е и с инфлацията - в България тя е два пъти по-висока, в сравнение с в страните, които са в еврозоната. Ако имахме евро сега, инфлацията щеше да е по-ниска, както и лихвите. Много е значимо да престанем да живеем с илюзии, прикани министър председателят.Всеки ден 600-800, в някои дни и до 1000 са спрените опити за нелегално прекосяване на границата от мигранти. Много постоянно реториката в Австрия и Нидерландия за неприемането В тяхна изгода е България да бъде в Шенген, съобщи Денков.Има риск да загубим средства по проектите за териториално развиване и енергиен преход. Ние сме последният късмет тези 1,4 милиарда лв. да влязат в районите, когато влязохме като кабинет се оказа, че нищо не е правено по тези проекти, сподели министър председателят./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР