Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства (ОАЕ), че Васил

...
Има официално потвърждение от Обединените арабски емирства (ОАЕ), че Васил
Коментари Харесай

Иван Гешев: Има официално потвърждение от ОАЕ, че Васил Божков е задържан

Има публично удостоверение от Обединените арабски емирства (ОАЕ), че Васил Божков е бил арестуван. Това сподели основният прокурор Иван Гешев от Варна, където днес има акция против битовата престъпност и действия във връзка с докаран от Италия отпадък в  България, посочва Българска национална телевизия.
Припомняме, че още в петък, 31 януари, основният прокурор заяви импровизирано, че Божков е арестуван, само че се чака през почивните дни да пристигна и публично удостоверение. Сега, от думите на държавен обвинител номер едно стана ясно, че с Божков е арестуван още един човек, с фамилия Попов.
Тепърва ще стават ясни детайлности за процедурите, при които е допустима екстрадиция. Обвиненията против Васил Божков са за началник на проведена незаконна група, насила, изнудване, опит за рушвет на длъжностно лице, за подбуждане за закононарушение по работа. Според профилираната платформа Mondaq, ОАЕ има към този момент много опит в съдействие по екстрадиция поради престъпни закононарушения, само че в разбор на практиката от Modaq пишат, че страната може да откаже екстрадиция, в случай че смята, че лицето, което се желае да бъде екстрадирано, би могло да е обект на нечовешко отношение. Условие за екстрадиция е и обвиняването, по което е търсено съответното лице, да е наказуемо с най-малко 1 година затвор.
Иначе, по-рано денем ръководителят на бюджетната комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова разяснява пред БНР и тематиката с хазарта: „ За 2018 година залозите от лотарийните талони са над 1 милиарда лв.. Това са пари на жители, които са най-вече с невисок стопански статус “. Стоянова посочи, че Европейският съд нямал проблем с това да се постановат ограничавания на " такива типове игри, които реализират подобен всеобщ резултат ".
Иначе, във Варненско продължава акцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи против битовата престъпност. По информация на Българска национална телевизия, все още 11 души са арестувани при спецоперация във варненските села към Синдел и Белослав. Всички те са престъпно проявени и уличени в осъществяването на доста закононарушения.
Спецоперацията е ръководена от основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов. На място са основният прокурор Иван Гешев и екоминистърът Емил Димитров.
Срещу множеството арестувани има по няколко следствия и част от тях не извършват ограниченията си за неотклонение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР