Има очакване за нещо ново и сериозно вдясно. Така Вили

...
Има очакване за нещо ново и сериозно вдясно. Така Вили
Коментари Харесай

Вили Лилков: Има очакване за нещо ново и сериозно вдясно

„ Има очакване за нещо ново и съществено вдясно ". Така Вили Лилков изясни прерастването на „ Синя София " в „ Синя България ". Проектът беше разгласен преди дни. Сред основателите на групировката са и Жаклин Толева, Петър Москов, Иван Сотиров, Стефан Иванов.

„ Получихме доста позвънявания от цялата страна след кметските избори. Проектът „ Синя София " беше оценен като сполучлив и по тази причина прераства в „ Синя България ", съобщи Лилков в ефира на предаването „ Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ Отправихме зов към други десни партии. Към обединението към този момент се причислиха „ Българска нова народна власт " и „ Консервативна България ". В договаряния сме с някои аграрни организации. Моята фантазия е да съберем това разпиляно дясно в едно и да дадем опция на гласоподавателите ", сподели Лилков.

Той удостовери, че групировката ще се яви и на двата типа избор - предварителните парламентарни избори и изборите за Европарламент.

„ Вече имаме претенденти за водачи на листите на някои места ", изясни Лилков. Но не пожела да каже имена.

Според него не са се оправдали упованията, които хората са имали към ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Политиката им беше объркана. Насочена беше към безотговорно харчене. Отдалечихме се от задачата за влизане в еврозоната ", сподели Лилков.

„ Не търсим разочаровани гласоподаватели, а десни гласоподаватели. Много от тях не гласоподаваха в последните години ", сподели още политикът.

Той разяснява и напрежението в СОС и тематиката за това има ли чистка.

„ Имаше запитване към кмета. Оказа се, че нещата не са толкоз трагични, че да става въпрос за чистка. Една част от тези 325 индивида са пенсионирани, други отиват на държавна работа. Има напуснали, които се отдръпват със заместник-кметовете и с екипите, с които са работили. Единици са отстранени от работа поради ярка политическа багра. Ако се огледа текучеството в годините, не може да става въпрос за чистка ", сподели Лилков.

Запитан за проблемите с боклука в София, Лилков сподели, че към този момент няма рецесия, само че има първи проблясъци. „ Ако не сложим нещата на верните позиции и не ги назовем с вярното име през днешния ден, може след време София да изпадне в рецесия ", разяснява той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР