Има очакване в българското общество, че правосъдието наистина ще е

...
Има очакване в българското общество, че правосъдието наистина ще е
Коментари Харесай

Атанас Славов: Бих подкрепил премахване на фигурата на главния прокурор, ако има мнозинство

Има очакване в българското общество, че правораздаването в действителност ще е правораздаване и би трябвало да отговорим на това очакване. Начинът да се отговори е с смяна на Конституцията и това да е съобразено с европейските и интернационалните стандарти. Има два метода за фигурата на основния прокурор. По-радикалният - тази фигура да се махне въобще, другият метод е да се резервира под някаква форма институцията, само че да се извърши с доста наличие. Това сподели в " Още от деня " правосъдният министър Атанас Славов. Той счита, че е използван по-умереният метод, само че би подкрепил по-радикалният, в случай че има болшинство.

Славов е сюрпризиран, че Иван Гешев има предпочитание да бъде изслушан в Народно събрание е да показа пред депутатите съответни проблеми, да изкара производства, които дълго време са държани висящи и то производства за корупция по високите етажи на властта.

" Интересно е кое е това, което е обърнало тактичност на основния прокуро, че желае да споделя с Народното събрание министър Атанас Славов.



Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР