„Има няколко сигнала до прокуратурата за изборите. Най-сериозно се проверява

...
„Има няколко сигнала до прокуратурата за изборите. Най-сериозно се проверява
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: Има няколко сигнала до прокуратурата за изборите

„ Има няколко сигнала до прокуратурата за изборите. Най-сериозно се ревизира казусът с машините във Велико Търново “, сподели представителят на ЦИК Димитър Димитров в предаването „ Тази заран “.

По думите му следствието може да откри какъв е източника на този проблем. Димитров не сподели дали може да се приказва и за бойкот. Въпреки това счита, че хибридната форма на гласоподаване – машини и хартиени бюлетини – би трябвало да остане.

„ Машината има някакъв късмет заради някаква причина да не проработи и тогава би трябвало да се гласоподава някак, другояче ще се касират изборите “, разясни Димитров.

Според него казусът с машините в Търново е можело да се избегне.

Относно комплицираните протоколи за изборните комисии, Димитров сподели, че от ЦИК имат концепция по какъв начин да се промени образованието на хората, ангажирани в изборите, с цел да няма неточности.

Вотът в чужбина тази година е рекорден – по данни на ЦИК 180 хиляди души зад граница са дали своят вот при приблизително към 150 хиляди. „ Това е едно удивително достижение, само че то е плод на доста изпитание “, разяснява Димитров.

Димитров добави, че е рано да се приказва за организацията на президентските избори през есента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР