Има няколко причини, поради които никога не трябва да убивате

...
Има няколко причини, поради които никога не трябва да убивате
Коментари Харесай

Защо не трябва да убиваме паяци, причините ще ви учудят

Има няколко аргументи, заради които в никакъв случай не би трябвало да убивате паяк, даже и да наподобява като „ най-голямата заплаха “ за дома ви сега.

На първо място, специалистите споделят, че множеството от тези животни въобще не са рискови. Напротив, някои ядат вредители и инсекти, пренасящи заболявания, като комари… В Африка да вземем за пример има тип паяк, наименуван „ скачащ паяк “, който се храни единствено с цялостни с кръв комари. Други типове ядат хлебарки, молци и така нататък Така че паяците са потребни, тъй като могат да допринесат за опазването на човешкото здраве.

Ново проучване, оповестено в списание „ The Science of Nature “, демонстрира, че всички паяци по света изяждат сред 400 и 800 тона инсекти и други дребни вредители годишно.

Според учения Мартин Нифелер, паяците, с ролята си за понижаване на броя на насекомите и поддържане на естествения баланс, имат изключителна роля в общата екосистема.

В националната медицина паяжината се употребява за укрепване на рани и понижаване на кървенето. Съвременната медицина разкрива също, че паяжините са богати на дезинфекционен уебицилин и витамин К, който играе значима роля в съсирването на кръвта. В някои страни те се употребяват и за лекуване на сърдечна аритмия и заболяването на Алцхаймер, оповестява БГНЕС.

Разбира се, напълно естествено е някои хора да се опасяват от паяци, само че все пак те не би трябвало да се унищожават. Вместо това е най-добре да ги хванете в буркан и да ги пуснете назад в дивата природа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР