Има няколко неща, които истински вълнуват българските граждани. Безспорно едно

...
Има няколко неща, които истински вълнуват българските граждани. Безспорно едно
Коментари Харесай

Зафиров: Първите закони на БСП в новия парламент ще са за таван на цените и борба със спекулата

„ Има няколко неща, които същински вълнуват българските жители. Безспорно едно от тях са високата инфлация, цените и приходите. Социалната правдивост би трябвало да бъде водеща за всички партии и политици. Неслучайно и ние сме заложили в предизборната ни стратегия като главен дирек обществения, както и борбата за повишение на приходите и битка с неравенствата. “

Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на Евроком.

По думите му една от първите законодателни начинания на Българска социалистическа партия ще бъде закон за таван на цените и закон за битка със спекулата. „ Хората в действителност ги вълнува дали страната може да вкара механизъм, който да ограничи забележимата далавера. В момента тя очевидно няма воля да се оправи с този проблем “, счита социалистът.

„ В момента доста деликатно изследваме опита на Унгария, Португалия, Италия, Франция, Гърция в борбата им с цените и налагането на таван на потребителските артикули “, съобщи той и добави: „ Искаме да го използван и тук. Видя се, че където този механизъм работи, инфлацията се движи в границите на 6-7 %, което е изцяло задоволително “, уточни Зафиров.
Друга значима тематика, която очевидно вълнува българските жители, и с която левицата е директно ангажирана, това е незаконната миграция и каналджийството. Социалистът напомни, че в последния парламент бяха признати на първо четене предложенията на Българска социалистическа партия за фрапантно нарастване на санкциите и наказванията за тези закононарушения. „ Много е значимо този закон да бъде признат, тъй като в него са заложени и по-високите санкции за пияните и дрогираните водачи “, добави той.
Според Зафиров изказванията, че цели организации напущат Българска социалистическа партия са спекулации. „ Хората, които напуснаха не ме изненадаха – те от дълго време не са част от партията и от дълго време не работят за Българска социалистическа партия. Те са една доста дребна част, единица хора и то от пернишката организация, които са обвързани с общинската администрация. И хората от Пловдив – това са общинските съветници, които по този начин или другояче бяха оповестили, че напущат Българска социалистическа партия преди доста време. Няма нито един различен напуснал социалист “, уточни той и назова този развой възстановителен за партията.
„ Притеснителна е подадената оставка на подадената оставка на зам.-министъра на електронното ръководство Благовест Кирилов “, съобщи зам.-председателя на Българска социалистическа партия. „ Сянката на подозрение за приготовление на някаква операция на изборите остава и институциите незабавно би трябвало да дадат отговор на въпросите, които слагат тези събития “, съобщи Зафиров. В тази връзка той прикани и за по-висока изборна интензивност, защото единствено по този начин могат да бъдат преборени апатията и безразличието.
По думите на социалиста тези избори ще бъдат по-различни, защото не се чака фигурата на нов избавител. „ Надявам се на типичен конфликт по оста ляво-дясно-център. Също по този начин хората да гласоподават доверие на партиите, които са се потвърдили в годините и са посочили, че могат да пазят политики и ползите на българските жители. Несъмнено Българска социалистическа партия е такава партия “, безапелационен е той.

Зафиров разяснява и новата коалиция “Левицата “: „ В лявото няма различен с изключение на Българска социалистическа партия. Сега има опити, които се вършат за възкресяване на хора, минали през годините през Българска социалистическа партия, основали лични политически планове с нулева електорална тежест. Приемам ги като екзотика, те ще катастрофират доста тежко на тези избори “, счита социалистът и добави, че без Българска социалистическа партия нищо свястно не може да бъде формирано в лявото пространство.
Думите на военния министър, че България не може да даде повече оръжие на Украйна, Зафиров дефинира като доста закъснели. „ Ние през цялото време не можехме да даваме оръжия на Украйна, не разполагаме с подобен потенциал. Но беше взето политическо решение с огромна болшинство, макар нашите многократни предизвестия “, напомни той.
Зафиров означи и друга тематика, по която Българска социалистическа партия се оказа права, а точно невъзможността България да одобри Еврото от 1 януари 2024 година „ Ние не сме срещу влизането в Еврозоната, само че това би трябвало да стане, когато имаме цялостна гаранция, че няма да удари по така и така изтънелия джоб на българския жител и бизнес “, заключи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР