„Има няколко лекарства, които се тестват в световен мащаб. Това

...
„Има няколко лекарства, които се тестват в световен мащаб. Това
Коментари Харесай

Коронавирусът е много опасен за хора със сърдечни проблеми

„ Има няколко медикаменти, които се тестват в международен мащаб. Това се случва в Съединени американски щати, Италия и Франция. Най-големи очаквания се разпореждат на хининоподобните вещества, само че също по този начин и за някои типични антивирусни препарати. От няколко дни има и изследване за лекуване със серум от към този момент оздравели пациенти. Това не е нова методика, тя се ползва още от 1918г., когато е била голямата грипна зараза лишила животи по целия свят “, сподели един от най-хубавите кардиолози у нас проф. Иво Петров.
Той изясни, че в такава сериозна обстановка се тестват голям брой разновидности. Поради това, че отговорността е доста огромна е мъчно да се сътвори бързо някакъв тип лекуване.
„ България има няколко извънредно положителни фармацевтични компании с огромни фабрики. Предполагам, че производството на тези медикаменти ще бъде допустимо. Искам още веднъж да подчертая, че подобен медикамент няма да е панацея. Той ще понижава признаците при засегнатите пациенти. Няма да е лекарството, което да дава отговор, като ключ на брава. Такъв тип терапия ще бъде основана след не по-малко от 2 години “, добави Петров.
"Има безапелационна статистика, най-много от Китай, статистиката сред тези, които са оздравели и тези които са умряли, въз основата на китайските изследвания и демонстрира, че 43% от всички болни са имали предишни сърдечно-съдови проблеми и за жалост при 59% от умрелите се открива щета на миокарда, и в единствено 7% от оздравелите се открива щета на миокарда. Явно миокардната тъкан е податлива на възпаления и се получава пряк миокардит т.с инфектиране на миокардната тъкан, както и стимулиране на тромбообразуването, тромбози на артериите на сърцето, ритъмна патология. Различни са сюжетите, само че това са обстоятелствата ", изясни професор Петров.
Не би трябвало да се прекалява дозата при лекуването с медикаменти на хининова основа, тъй като те за жалост те са рисови при ритъмни разстройства, предизвести професорът.
„ Те усилват риска от съдбовно ритъмно нарушаване, изключително когато се вземат във висока доза и дълготрайно време. Именно заради това моят зов е тези лекарства, които към този момент са разполагаем в болничните заведения, да се ползват при пациенти със приблизително тежки признаци “, сподели още той.
„ Уязвими са всички пациенти, които са имунно компрометирани и тези с хронични болести ", безапелационен е професорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР