Има няколко дейности, които не се препоръчват за бременни жени,

...
Има няколко дейности, които не се препоръчват за бременни жени,
Коментари Харесай

8 неща, които бременните не бива да правят

Има няколко действия, които не се предлагат за бременни дами, защото съществува действителна заплаха да навредят на плода или на самата бременна. Като оставим настрани физическите и прочувствените промени, които настъпват през деветте месеца, от значително значение е да се трансформират и някои привички, с които множеството дами са привикнали, само че в този момент те могат да бъдат рискови. Ето кои са те.

С нимка: Shutterstock

1. Бъдете извънредно деликатни със  суровите храни

Те могат да бъдат среда за размножаване на микроби. Тези бактерии могат елементарно да обхванат в тялото и да причинят инфекции. По време на бременността е добре да се заобикаля потреблението на някои сирена, плодови сокове, сурови яйца, сурово месо и риба.

2. Забравете  алкохол а

Да, знаете това, само че от време на време се случва да се изкушите с глътка-две. Специалистите поучават да не се приема никакъв алкохол по време на бременността, даже и глътка. Причината е, че той е отровен за бременната и нездравословен за развиването на мозъка на бебето.

3.  Намалете потреблението на кофеин

Консумацията на прекалено много кофеин по време на бременност може да навреди на бебето. Имайте поради, че кофеин се съдържа освен в кафето, а и в други питиета.

4.  Не почиствайте изпражненията на котката

Ако извършите това, може да се болестите с токсоплазмоза, която да докара до проблеми като прибързано раждане, закъснение на растежа на плода и проблеми с очите или мозъка му.

5.  Избягвайте изкуствените подсладители

Някои изследвания демонстрират, че няма особени рискове, само че постоянно е по-добре да се избират естествените подсладители - като мед да вземем за пример. Подсладителите съдържат аспартам и куп други химии, които могат да причинят затруднения при раждането.

6. Н е правете интензивни физически извършения

По време на бременност не е неразрешено да се тренира, даже е целесъобразно да се движите, стига да нямате противопоказания. Но има някои извършения, които би трябвало да се заобикалят. Такива са повдигането на тежести, клековете и контактните спортове. Полезни са йогата и дългите разходки.

7. Оставете  сауната и спа прекарванията  за идващ стадий

Ограничете всички действия, които включват високи температури, защото те могат да причинят здравословни проблеми на бебето. Избягвайте прекомерно горещите вани и сауната.

8.  Не дъвчете дъвка

Тя може да повреди вашите зъби, които са по-чувствителни по време на бременност.

Снимка: Shutterstock

Неща, които носят изгода по време на бременност

Като оставим настрани нещата, които не е целесъобразно да вършиме през деветте месеца, има доста други, които са от изгода за здравето на майките.

1.  Правете извършения за вагиналните мускули

Най-добре е да започнете с упражненията на Кегел, които ще ви оказват помощ да укрепите вагиналните мускули.

2.  Сменете сутиена

Увеличаването на тежестта може да аргументи болки в гърба, само че подобаващият сутиен ще ви донесе незабавно облекчение.

3.  Наслаждавайте се на бременността си

Това е неповторим миг и макар че може да имате някои досадни признаци, той остава доста специфичен стадий в живота на всяка жена.

4. Хранете се  здравословно

Важно е да знаете кои са подобаващите храни за бременни дами.

5. Не се колебайте да п итате доктора

Той е вашият най-съществен консултант. Когато имате подозрение или терзание, консултирайте се с него, а не чакайте какво ще прочетете или какво ще ви каже най-хубавата другарка.

По материали от Siamo mamme / Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР