Има някои холивудски семейства, които са в индустрията от поколения.

...
Има някои холивудски семейства, които са в индустрията от поколения.
Коментари Харесай

5 от най-известните династии на знаменитости в Холивуд

Има някои холивудски фамилии, които са в промишлеността от генерации. От Чаплин, играли във филмите от ерата на безмълвния филм, до Дъглас, които настойчиво се постановат в наши дни.

Чаплин

 Чарли Чаплин (1889-1977), Жералдин Чаплин (1944), Уна Чаплин (1986)

Чарли Чаплин (1889-1977), Жералдин Чаплин (1944), Уна Чаплин (1986)

Чарли Чаплин е единствено началото на династията Чаплин в Холивуд.
Чарлс Спенсър " Чарли " Чаплин младши е една от най-емблематичните холивудски звезди, откакто стартира кариерата си като " спокоен " артист. Неговото въздействие като основател на филми остави постоянно завещание във филмовата промишленост. Чаплин се е женил четири пъти и има 11 деца. От децата на Чарли Чаплин минимум осем влизат в шоубизнеса по някакъв метод.

Дъщеря му Джералдин е актриса, известна с функциите си в доста филми, в това число " Доктор Живаго " и " Чаплин ". Има три номинации за " Златен глобус " и няколко идни плана, в това число роля в " Джурасик Свят: Падналото кралство ".

Дъщеря ѝ Уна Чаплин е актриса, известна с ролята си на Талиса в " Игра на тронове " и " Табу ". Тя ще взе участие и в идните филми " Аватар 2 " и " Аватар 3 ".

Баримор

 Лайънъл Баримор (1878-1954), Джон Баримор(1882-1942), Дрю Баримор(1975)

Лайънъл Баримор (1878-1954), Джон Баримор(1882-1942), Дрю Баримор(1975)

Династията Баримор се занимава с актьорско майсторство от 1800 година насам.
Семейство Баримор е една от най-големите и най-стари династии в Холивуд. Братята и сестрите Лайънъл Баримор, Джон Баримор и Етъл Баримор последват родителите си - Хърбърт Артър Чембърлейн Блайт, прочут със театралното си име Морис Баримор, и Джорджиана Баримор Ема Дрю, известна като Джорджи Дрю Баримор. Лайънъл печели " Оскар " през 1931 година за " A Free Soul ", а Етъл печели " Оскар " през 1945 година за " None But the Lonely Heart ".

Синът на Джон Баримор - Джон младши също става артист, както и сладката Дрю Баримор. И това даже не са всички членове на фамилията, които не престават фамилната традиция.

Копола

 Франсис Форд Копола (1939), Талия Шайър (родена Копола, 1946), София Копола (1971), Никълъс Кейдж (роден Копола, 1964)

Франсис Форд Копола (1939), Талия Шайър (родена Копола, 1946), София Копола (1971), Никълъс Кейдж (роден Копола, 1964)

Семейството на Копола, в това число и разширените му членове, оставя голям белег в историята на Холивуд и събира многочислени награди и номинации.
Франсис Форд Копола и Талия Шайър (Копола) са брат и сестра, които влизат в шоубизнеса - Франсис като режисьор, продуцент и сценарист, а Талия като актриса. Талия взе участие в филмите на своя брат " Кръстникът " и също по този начин е известна с ролята си на Ейдриън в " Роки ".

Децата на Франсис - Джан-Карло, Роман и София, стават част от шоубизнеса като продуценти и режисьори. София Копола има " Оскар " за сюжета " Изгубени в превода ". Дъщерята на Джан-Карло Джиа Копола също се в включва в фамилния бизнес.

Две от децата на Талия - Джейсън и Робърт Шварцман, са артисти и музиканти. Джейсън е добре прочут със съдействието си с режисьора Уес Андерсън, в това число в " The Darjeeling Limited " и " Moonrise Kingdom ". Робърт взе участие в " The Princess Diaries " и някои други филми, само че е най-познат като водещ вокалист на групата Rooney.

Братът на Франсис и Талия Оугъст е бащата на режисьора Кристофър и актьорите Марк и Никълъс Копола. Никълъс е най-известен със театралното си име Никълъс Кейдж .

Родословното дърво на семейство Копола е обстойно и разполага с още доста холивудски звезди, само че няма да ви объркваме повече.

Фонда

 Хенри Фонда (1905-1982), Джейн Фонда (1937), Питър Фонда (1940), Бриджит Фонда (1964)

Хенри Фонда (1905-1982), Джейн Фонда (1937), Питър Фонда (1940), Бриджит Фонда (1964)

Фонда са в Холивуд от три генерации.
Хенри Фонда взе участие в " Бродуей " и се насочва към Холивуд с кариера, която продължава пет десетилетия. Хенри печели първата си номинация за " Оскар " за ролята си в " Гроздето на гнева ", а по-късно и за ролята си в " Край Златното езеро ", където взе участие дружно с щерка си Джейн. Синът му Питър също продължава с актьорството майсторство.

Джейн Фонда има функции в " Бродуей " и два пъти е притежател на " Оскар ". Понастоящем взе участие в " Грейс и Франки " на Netflix. Синът ѝ Трой Гарити също е артист.

Питър Фонда е звезда в " Най-мразената жена в Америка " и ще се появи в " Джак Райън " на Том Кланси. Дъщеря му Бриджит Фонда е актриса, до момента в който не се отдръпва от филмовото изкуство през 2002 година Тя е добре позната с функциите си в " Кръстникът: Част III " и " Джаки Браун ".

Дъглас

 Кърк Дъглас (1916), Майкъл Дъглас(1944), Камерън Дъглас (1978)

Кърк Дъглас (1916), Майкъл Дъглас(1944), Камерън Дъглас (1978)

Семейство Дъглас има наличие в Холивуд от началото на 1900 година
Кърк прави дебюта си през 1946 година в " Странната обич на Марта Айвърс ", с която започва своята плодотворна кариера. На 100-годишна възраст, артистът е виждал Холивуд да претърпява многочислени промени. Трикратният претендент за " Оскар " има четири деца - Майкъл, Джоел, Питър и Ерик, които също влизат в шоубизнеса.

Ерик е артист и остарял комедиант, само че кариерата му завършва малко преди гибелта му през 2004 година Питър и Джоел, въпреки това, стават продуценти.

Майкъл Дъглас два пъти печели " Оскар ", прочут с ролята си във филми като " Полет над кукувиче гнездо " и " Уол Стрийт ". Последните му функции го хвърлят в Киновселената на Marvel като част от " Ант-Мен " и идното му продължение. Синът на Майкъл Камерън също става артист, само че през 2010 година е наказан на пет години затвор за владеене на хероин, метамфетамин и кокаин. Освободен е през 2016 г.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР