Има някои доста популярни представи за интелигентните хора: не са

...
Има някои доста популярни представи за интелигентните хора: не са
Коментари Харесай

8 научно доказани признака, че сте по-умни, отколкото си мислите

Има някои много известни показа за интелигентните хора: не са мързеливи, имат съвършена памет, не си разрешават недодялан език. Изследванията обаче демонстрират, че високият коефициент на просветеност постоянно е обвързван с много непредвидени привички и особености.

Ето някои от тях:

1. Склонни сте към мързел

Един опит сподели, че хората с висок коефициент на просветеност са по-склонни да потъват в размишления и са по-малко дейни, до момента в който средностатистическият човек се отегчава по-повече и се стреми да запълва графика си. И все пак… сигурно можете да вършиме нещо по-смислено от това да оправдавате мързела си с това, че сте умни.

2. Забравяте всякакви дреболии

Перфектната памет постоянно е била знак за просветеност, само че най-новите проучвания демонстрират, че това е склонността към забравяне е по-показателна за високия разсъдък. Мозъкът не помни дреболиите по две аргументи: преди всичко, по-лесно се приспособява към новите условия и второ, премахването на детайлностите ни оказва помощ да получим систематизирана информация и демонстрира цялостната картина. Не се сърдете на себе си, когато още веднъж забравите нещо нищожно: може би мозъкът ви е освободил място за нови хрумвания.

3. От време на време псувате

Оказва се, че неприличните думи в речта не са безусловно показателни за ниска просветеност, както постоянно се счита. Проучвания потвърждават, че хората, които псуват постоянно, имат доста по-голям речник, което е знак за висок коефициент на просветеност. И въпреки всичко не забравяйте, че несъразмерната приложимост на цветисти изречения не прави по никакъв начин положително усещане.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР