Има нужда от реформа в БАН. Обсъждаме такива стъпки. Споделено

...
Има нужда от реформа в БАН. Обсъждаме такива стъпки. Споделено
Коментари Харесай

Дончев: Необходима е реформа в БАН |

Има потребност от промяна в Българска академия на науките. Обсъждаме такива стъпки. Споделено прилагане на оборудването на лабораториите на Българска академия на науките от страна на бизнеса и всички заинтригувани. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по време на среща на ГЕРБ с Българската стартъп асоциация BESCO за показване на политиките на ГЕРБ в областта на нововъведенията.

Той акцентира, че промени в данъчния модел не се плануват, в случай че ГЕРБ продължи да ръководи. Дончев уточни и че от партията ще бъдат внимателни и че няма да позволен в допълнение задлъжняване на страната.

Той дефинира програмата на ГЕРБ като микс от досегашните и нови политики.

" Продължаване на модернизацията на инфраструктурата, само че ще предприемем и стъпки за икономическа промяна ", уточни Дончев пред представителите на софтуерните компании.

Членовете на BESCO показаха, че новостартиращите компании се нуждаят от три неща - повече капитал, повече хора, понижаване на регулациите.

" Целите ни съответстват. Вашите цели са наши цели. Отварянето на ветрилото за финансиране на започващи компании е главен приоритет ", сподели вицепремиерът.

Той уточни, че концепцията на ИТ бизнеса да се либерализират отчасти опциите за вложения на пенс фондове, тъй че да вършат и рискови вложения, е забавна. По нея трябвало да стартира спор, само че уточни, че сходно предложение ще срещне и опозиция.

" По тематиката за електронното ръководство всички настояват, че им е приоритет. През последните години има напредък, който не е задоволителен. Две огромни провокации имаме - електронната еднаквост, която е в проекта за възобновяване и резистентност. Второто е всички удостоверителни документи да бъдат преформатирани в машинно четим формат. Докато не го създадем всичко ще е половинчато, сподели Дончев и уточни, че у нас има цели 17 000 регистъра.

Той даде и доста любопитен коментар за какво електронното ръководство у нас се бави.

" Колкото и изненадващо да ви прозвучи, казусът е с незадоволителното финансиране. Няма нищо правилно в това, че сме похарчили 1,2,3 или 4 милиарда ", уточни той.

Колегата му от кабинета, просветителният министър Красимир Вълчев уточни пред членовете на BESCO, че през идващите 10 години у нас ще има дефицит на механически фрагменти. Според него за просветителните несъответствия в страната значително виновност има липса на отговорност у доста родители. Освен това завършващите сега учители желали да работят в " бялото учебно заведение " в града.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР