Има нещо гнило около първия регистриран случай на свинска чума

...
Има нещо гнило около първия регистриран случай на свинска чума
Коментари Харесай

Защо около първия случай на чума по прасетата в Сливен мирише?

Има нещо гнило към първия регистриран случай на свинска чума в Сливен.

Фактологията е размита, а това, което сигурно се знае навежда на забавни мисли. Умрялото прасе е диво и е открито край пътя минимум три дни след гибелта му по сигнал на дете. Път, който надалеч не е необитаем, а миризмата на разлагащо се диво прасе е сложна за занемаряване.

И това “удобно” се случва при започване на предизборната акция и безусловно дни преди началото на ловния сезон, който е провален и се отсрочва поради случая на чума.

Тук идва още по-интересният факт - към два месеца преди случката шефът на горското стопанство в Сливен, Димо Димов ядосано “се изпуска”, че ловният сезон няма да се състои, тъй като “все ще се откри някоя болна от чума свиня”.

Според нашия източник, “пророческите” думи са казани пред огромен брой очевидци от едната от двете враждуващи ловни дружинки. Скандалът сред тях е с отминалост няколко години, от дълго време се е трансформирал в персонален, а с началото на предизборната акция е и политическо оръжие на някогашния кмет Кольо Милев, който е началник на едната от тях.

Спорът е за ловно поле, което двете дружинки не могат да си поделят към този момент 3 години, само че на 2 септември съдът се произнася в интерес на дружинката, която не е на Кольо Милев и ловното поле е отдадено на другата, без право на обжалване.

А Кольо Милев е заречен на своите, че това няма да стане и че той е гарантът. Не за първи път думата на кандидата за кметския стол олеква, само че този път някогашният военачалник е заречен на своите, че в случай че те няма да имат ловни полета, то никой в района няма да има.

Случката, присъща за епизод на “Столичани в повече”, става още по-заплетена, защото инфектираното прасе не е открито в естествения му хабитат. Специалистите твърдят, че болните животни търсят водоизточници, а умрялото е намерено на разклон, покрай града.

И с изключение на въпросите за какво прасето се е появило тъкмо там изникват и нови - кой го е подхвърлил, за какво би го направил и може ли едно животно да изиграе значима роля в предизборната акция.

Оказва се, че доближените на Кольо Милев са се решили на ексцентричния ход освен с цел да попречат на другите ловци, само че и с цел да подкрепят предизборната му акция. От една страна, подхвърленото прасе би трябвало да принуди страната да забрани лова и ръководството да търпи негативи.

От друга - антагонизира цялата колегия на ловджиите в района, които се настройват отрицателно, че не могат да се отдадат на заниманието си. Ето по какъв начин едно умряло прасе реализира задачите на аления претендент - за следващ път да покаже, че стои над закона, и да подмени значимите тематики в предизборната акция, обслужвайки персоналния си интерес.

Цената обаче е много по-висока от егото на един някогашен провален кмет и неуспешен народен представител - африканската чума по един или различен метод към този момент дейно е в Сливенско, един от районите, където досега се предприемаха единствено превантивни ограничения.

Продължава да се подклажда разделянето сред локалните хора и да се манипулира избора им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР