Има неща, които различават нискотарифните авиокомпании от редовните, но това

...
Има неща, които различават нискотарифните авиокомпании от редовните, но това
Коментари Харесай

Редовни и нискотарифни авиокомпании - всичко, което трябва да знаем

Има неща, които разграничават нискотарифните самолетни компании от постоянните, само че това никога не са пилотските умения, редовността на самолетите или точността на полетите. Какви тъкмо са приликите, разликите и какво не би трябвало да ви изненадва, споделя Ванина Хаджиева от онлайн туристическа организация eSky.

Летища

Обикновено нискотарифните самолетни компании употребяват по-малки летища, постоянно намиращи се в по-отдалечените елементи на градовете. Това е повода за по-изгодните цени на самолетните билети. В множеството случаи тези летища имат комфортни транспортни връзки, с които можете елементарно да се придвижите до централните елементи на града.

Багаж

Въпреки че към този момент от ден на ден постоянни самолетни компании залагат на това да имат базова цена, която да включва единствено ръчен багаж, то това си остава запазена марка на нискотарифните самолетни компании. Причината е елементарна – постоянно пътуващите не се нуждаят от регистриран багаж и по тази причина нямат потребност да заплащат за нещо, което не им е належащо и единствено би оскъпило цената на самолетния билет.

Бордна карта

Ако при постоянните самолетни компании бордната карта се издава на летището и единствено по избор можете да я извършите авансово онлайн (ако самолетната компания разрешава такава опция), то, летейки с нискотарифна самолетна компания, в по-голямата част от случаите е наложително да изготвите авансово бордната карта и да я носите със себе си на летището. Ако не го извършите, ще бъдете санкционирани.

Избор на място

Все повече хора се оплакват, че купувайки по едно и също време два самолетни билета, при правене на бордните карти, единият пасажер се оказва на ред 20B, а другият на 9A да вземем за пример. Хората недоволстват, че пътуват дружно, а местата им са в двата края на самолета, а в действителност това не е нещо извънредно, тъй като системата ги разпределя на инцидентен принцип. Който желае да избере съответно място на борда, може да го направи против в допълнение възнаграждение в размер на няколко евро.

Храна на борда

Когато резервирате полет с нискотарифна самолетна компания, в цената на билета не е включена нито храна, нито питиета - това е напълно обикновено и не следва да ви изненадва. Разбира се, постоянно можете да поръчате храна, безалкохолна или алкохолна напитка, само че ще би трябвало да заплатите в допълнение.

Превоз на домакински любим

Ако желаете да пътувате с домашния си любим, би трябвало да знаете, че това е допустимо единствено с постоянните самолетни компании, защото останалите не оферират сходни услуги.

С каквато и самолетна компания да решите да пътувате, авансово се запознайте с разпоредбите и условията, не пропускайте да си извършите застраховка и да ревизирате визовия режим, с цел да имате едно прелестно и удобно пътешестване, поучават от eSky.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР