Има неща, които е по-добре да не казваме в началото

...
Има неща, които е по-добре да не казваме в началото
Коментари Харесай

Девет неща, които никога да не казвате в началото на разговор

Има неща, които е по-добре да не споделяме при започване на диалог, в случай че не желаеме да го провалим. Започването на разговор е като да почукате на вратата на някого и да влезете в дома му, в неговото интимно и персонално пространство.

Така че ето какво да заобикаляме:
С цялото ми почитание...
„ С цялото ми почитание, това, което сподели доскоро, няма доста смисъл, пристигнах да кажа, че съгласно мен... “. Това може да е образец за начало на диалог, в който се употребява този набор от думи. Когато някой стартира да ни приказва по този метод, към този момент ни слага в отбранителна позиция.

Това е форма на жлъч и недоброжелателен жанр на водене на разговор. Има още доста способи да се обърнете към някого, с цел да кажете нещо съответно, но е по-добре да не стартирате по този метод.
Здравей, не би трябвало да ти споделям това, само че...
Има доста хора, които ненадейно идват при нас, казвайки тази фраза, с цел да разкрият по-късно някаква информация. Нека бъдем ясни – този, който употребява тези думи, е клеветник или предава нечие доверие. Това не е човек, който да допуснете покрай себе си.
Знам, че това, което ще ти кажа, няма да ти хареса, само че би трябвало да го направя...
Какво ще стане, в случай че някой пристигна при нас и ни каже това? Веднага бихме изпитали възприятие на паника и бихме имали отбранително отношение. Те ще ни кажат нещо " неприятно " и ние би трябвало да се подготвим. 

Има доста способи да отправите рецензия към някого, само че този не е най-подходящият. Вместо това можем да използваме други образци: „ Как си? “; „ Как беше денят ти? “; „ Ако имаш време, желая да приказвам с теб за нещо “.
Ти и аз би трябвало да си поговорим. Веднага
Сред нещата, които е по-добре да не казвате при започване на диалог, това е най-фрапиращото. Малко наподобява на опасност от вида „ хулиганът в учебно заведение “. Всеки човек би се изплашил.
Без да ми се обиждаш, ама…
Когато някой се обръща към различен човек с фразата " без да се обиждаш, ама… “ той към този момент го наскърбява. Комуникацията е толкоз тънко и внимателно нещо, че думите могат да бъдат доста мъчително оръжие. 
Знам, че не е моя работа, само че...
Със сигурност ще останем без мирис, в случай че някой се приближи до нас и каже нещо сходно. Всъщност, като останалите неща, които е по-добре да не се споделят при започване на диалога, това основава чувството за опасност. И даже боязън.
Трябва да бъда почтен с теб
„ Здравей, виж, ще би трябвало да бъда почтен с теб “.  Този метод за започване на разговор ще извърши слушателя с паника от първата секунда. Всички знаем, че когато някой желае да покаже своята откровеност (и ни предизвестява за това), той в последна сметка е нападателен в посланието си и това е нещо, което би трябвало да заобикаляме.
Не сме говорили от дълго време, наподобява, че ме избягваш
Възможно е индивидът, който ни споделя това, да желае да вложи нотка комизъм. Тази техника обаче не е нито другарска, нито подобаваща за започване на разговор, в случай че това е задачата. Винаги е най-добре да започнете диалог, като избягвате лични и смущаващи подмятания като този.
Виж, по моето непретенциозно мнение…
Никое мнение не е непретенциозно. Мненията са заредени със стойност, затова започването на диалог по този метод основава известно безпокойствие. Всъщност тези думи са типични за манипулативните персони.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР