Има непотвърдена информация за смъртни случаи по време на строителството

...
Има непотвърдена информация за смъртни случаи по време на строителството
Коментари Харесай

Започна проверката на Турски поток, поискана от премиера Петков

Има непотвърдена информация за смъртни случаи по време на строителството на „ Турски поток”.

Това съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред публицисти в Народно събрание, съобщи NOVA.

Той разяснява инспекцията на газопровода, която бе поискана от премиера Петков.

Притеснителна била и себестойността на плана на българска територия.

„ 3 милиарда е много огромна сума. Освен това има непотвърдена информация, че има смъртни случаи по време на строителството, че има неспазени процедури. Всичко това би трябвало да се ревизира дали е правилно. И в случай че е правилно, какъв брой тежки са нарушенията”, съобщи Асен Василев.

В коридорите на Народното събрание вицепремиерът увери, че държавното управление ще обезпечи предвидимост на енергийния пазар. Той разгласи, че се следи нарастване на производството в България макар спрените доставки на природен газ.

Искането на България страната да бъде изключение, в случай че се наложи ембарго на съветския нефт, евентуално ще получи поддръжка. „ Имаме увещание, че България ще бъде взета предвид”, съобщи Василев. По думите му още не е ясно по кое време ще бъдат препоръчани ограниченията.

Следващата седмица се чака да бъде подготвен новият пакет от антикризисни ограничения. Предстои и актуализация на бюджета през юни, сподели още Василев.

Той отговори и на превозвачите, които желаеха понижение на акциза. „ 50% понижение няма да има. Това, което желаят превозвачите, е неизпълнимо”, съобщи вицепремиерът.

Той увери, че обезщетенията за електрическа енергия ще продължат, до момента в който бъдат признати новите ограничения. Държавата продължава да търси и най-лесният вид и за обезпечаване на отстъпка при горивата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР