Има неписани истини и правила, които всички спазваме, за да

...
Има неписани истини и правила, които всички спазваме, за да
Коментари Харесай

Как да изтриете 10 години от лицето си?

Има неписани истини и правила, които всички съблюдаваме, с цел да поддържаме хубостта си.

И въпреки всичко запомнете: по какъв начин изглеждате на 30 е 80% резултат от грижите, които сте полагали за себе си, включително и за здравето си, и единствено 20% са гените. Затова, в случай че чакате последния миг, нищо чудно да ви остане като единствен избор оперативната интервенция и да се наложи да зависите от нея през останалия си живот. Разбира се, няма нищо необичайно в това, само че няма и изгоди от този факт. Ето за какво започнете още през днешния ден да почиствате кожата си усърдно и всекидневно.

Сутрин и вечер

Доказан факт е, че всяка грижа за кожата стартира с грамотното разчистване. И  в случай че приятелката ви, чиято кожа свети и е с гладка повърхнина, употребява почистващ гел с деен въглен, значи има мазна кожа, изискваща специфични грижи. Във вашия случай този съответен артикул може да навреди. Проучете дали пък не се нуждаете от козметично мляко. То не предизвика раздразнения и не „ драска “ деликатната повърхнина. Най-важното в почистването, както и във всяка друга грижа, е да изберете точния за потребностите си артикул.

Всеки ден

Основното предписание – хидратирането е наложително за всеки вид кожа и за всяка възраст. Преди да нанесете овлажняващ крем, нанесете тоник или хидратиращ лосион на кожата на лицето си – той работи като проводник за потребните субстанции, с цел да стигнат те по-лесно в дълбочина в кожата.

Веднъж на 3-4 дни

Маска за лице – приемете го един път вечно, че би трябвало да подарявате тази грижа на кожата си. Тайната в успеваемостта им е концентрацията на дейни субстанции (обикновено е по-висока спрямо крема, само че по-ниска в съпоставяне със серума) и тяхната текстура. От плътната текстура или лист маските дейните съставни елементи по-бързо проникват в кожата.

При избора на маската отчитайте освен вида кожа, само че и положението и потребностите в сегашния миг. От обезводняване може да страда както сухата, по този начин и мазната кожа – и едната, и другата имат потребност от овлажняващи маски. Изсветляваща маска е нужна, в случай че по лицето има пигментни петна. Стягащи (с резултат лифтинг), възстановяващи и изглаждащи маски козметиците предлагат над 30-годишна възраст за всички типове кожа най-малко един път седмично.

Веднъж в седмицата

През последните две години доста бюти блогъри не стопират да хвалят чудните свойства на електрическите четки за лице . Разбира се, че нямаме възражения против тези артикули, само че по-скоро терзания пораждат по отношение на безразборното им прилагане. Например, в случай че имате сензитивна кожа, би трябвало да бъдете изключително деликатни и да не икономисвате от почистващия артикул, тъй като това би навредило на кожата ви. Ако имате обострено акне, също е добре да се въздържате от процедурата – покачва се рискът от възпаление на здравия сектор от кожата. Избягвайте като цяло почистващите средства с груби абразивни частици за кожата на лицето. По-надежден вид са продуктите с млечна киселина.

По предопределение

След 30 е незаконно да не знаете, че кремът за лице и кремът за към очи е с разнообразни молекули на дейните съставки – с друга компактност и с разнообразни размери. За да са ефикасни козметичните артикули и да работят както би трябвало, ползвайте ги по предопределение. Създайте си табиет да носите в себе си околоочния си крем. Пред екрана на компютъра тази зона бързо се уморява. Освежвайте крема от време на време.

Ежедневно

Целогодишно нанасяйте слънцезащитен крем върху кожата на лицето, шията и деколтето. Това може да бъде специфичен крем или декоративна козметика (тониращ крем, къшън или пудра) с SPF. Този табиет ще ви спести бъдещи проблеми с пигментни петна и ще понижи риска от преждевремнно стареене на кожата.

Веднъж вечно

Учените към момента не могат да обособят съответна причина за възпалението на кожата, само че е реалност, че то се появява освен при подрастващите. Около 30-тата си година дамите още веднъж се сблъскват с този проблем, който би трябвало да се реши професионално и наложително. Ако повода не е в хормонален дисбаланс, а във външни фактори, прибавете към бюти рутината си нощна грижа с ретинол (производен на витамин А, който форсира процесите на регенерация). Продуктите със салицилова киселина нанасяйте локално, а не върху цялото лице.

В галерията ви чакат най-новите артикули на пазара, с които може да върнете времето обратно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР