Има необходимост от изграждането на втори кабинков лифт в курорта.

...
Има необходимост от изграждането на втори кабинков лифт в курорта.
Коментари Харесай

Румен Радев иска втори лифт за Банско

Има нужда от построяването на втори кабинков въжен превоз в курорта. Това удостовери президентът Румен Радев по време на среща с кмета на Банско Стойчо Баненски.

На нея президента съобщи, че туризмът е входна врата за вложенията във всяка страна. Той уточни, че Банско е едно от разпознаваемите лица на България освен в Европа, само че и по света.

С кмета на зимния курорт Радев разиска провокациите пред локалното ръководство, както и опциите за развиване на туризма и популяризирането на българските туристически дестинации в международен мащаб. Държавният глава открои основното значение на вложенията в туризъм за развиването на стопанската система.

Според президента е значимо да бъдат обезпечени благоприятни условия за спорт и отдих измежду природата, без да се нарушава екологичното равновесие.

във връзка провеждането на слалома за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в който взе участие българският скиор Алберт Попов.

Пред публицисти Румен Радев поздрави Българската федерация по ски с нейната 100-годишнина, както и Алберт Попов за неговото положително показване на днешното съревнование. Държавният глава уточни, че е разискал с президента на Международната федерация по ски упоритостите на България да бъде хазаин на Младежки зимни олимпийски игри.

" Вече имаме капацитета и най-важното - имаме готови хора ", акцентира още президентът.

Припомняме, че построяването на втори въжен превоз в Банско е тематика на спор сред локални управляващи и концесионера, от една страна, и еколози от други от повече от десетилетие. Особено настоящо настояването за втори въжен превоз стана откакто Банско бе презастроено с големи хотелски комплекси.

През 2019 година Върховният административен съд (ВАС) обаче дефинитивно анулира измененията в Плана за ръководство на Национален парк " Пирин ", признати от кабинета на ГЕРБ в края на 2017 година, които позволяваха нови ски градежи край Банско и застрояване на предпазена територия.

Парк " Пирин " освен се употребява от най-високата отбрана по българското законодателство, само че е вписан и в листата на ЮНЕСКО за международното естествено завещание.
 Правителството си анулира решението за втори въжен превоз в Банско
Правителството си анулира решението за втори въжен превоз в Банско

Върховен касационен съд също анулира решение за изменение на Плана за ръководство на " Пирин "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР