Има недовършени строителни работи по газовата връзка с Гърция, затова

...
Има недовършени строителни работи по газовата връзка с Гърция, затова
Коментари Харесай

МРРБ иска графика за довършването на интерконектора с Гърция



Има незавършени строителни работи по газовата връзка с Гърция, по тази причина от районното министерство са изискали от вложителя да показа обстоен график за това по какъв начин и в какви периоди интерконекторът ще бъде завършен. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след срещата си участниците в строителството на газовия интерконектор.

Строежът на обекта се разделя на два стадия - това, което е най-неотложно за стартирането на тръбата, ще се извърши в първия стадий, с цел да се компенсира забавянето. Министърът отхвърли да разяснява крайния период, до момента в който не получи графика от строителите.

" Установихме, че има закъснение на строителството. Държавата е заявила цялостно подпомагане, с цел да може обектът да бъде въведен в употреба допустимо най-бързо. Поискахме от вложителя, заради това, че ние ще му оказваме помощ, само че и че ще го следим всеки ден, да ни показа мрежови график освен с крайната дата, ами график ден по ден. Това е единственият метод, по който можем да подсигуряваме изкъсо процеса и да осигурим всички държавни институции да са разполагаем ".

Чрез въпросната газова връзка се планува България да получава към 3 милиарда куб. м азерски газ годишно. Проектът превижда и допълителен потенциал, с цел да може на по-късен стадий през тръбата да минават до 5.5 милиарда куб. метра. Общата дължина на връзката е 420 километра.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР