Има нарушение в природна забележителност Мелнишки пирамиди. Това установиха от

...
Има нарушение в природна забележителност Мелнишки пирамиди. Това установиха от
Коментари Харесай

РИОСВ: Има нарушение в природна забележителност Мелнишки пирамиди

Има нарушаване в естествена забележителност " Мелнишки пирамиди " . Това откриха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Благоевградслед инспекция на сигнал за изкопни действия и заличаване на дървета в предпазена територия - естествена забележителност " Мелнишки пирамиди ".

От локалната екоинспекция ще сезира т прокуратурата. Когато бъде открит нарушителят, инспекцията ще му сформира акт . През последните години наоколо до откритите през днешния ден противозаконни дейности е имало и други сходни нарушавания, по тази причина инспекцията чака прокуратурата и полицията този път да открият нарушителя.
 Екоминистърът ревизира копае ли се край Мелнишките пирамиди
Екоминистърът ревизира копае ли се край Мелнишките пирамиди

В Министерство на околната среда и водите е постъпил сигнал за унищожени дървета в предпазената околност

Засегната е предпазената територия в обсега на склон и прилежащото изсъхнало дере. Земята от ската е употребена за засипване и мястото е заравнено. Засегнатата територия е на повърхност от към 2 дка и се намира директно до църквата " Св. Петка " . В обсега на засегнатата повърхност е отстранена дървесна растителност, която е иззета от ДГС - Сандански.

Увредената повърхност попада в рамките на предпазената територия по смисъла на Закона за предпазените територии и е в обсега на две предпазени зони - " Мелнишки пирамиди " за запазване на дивите птици, и " Среден Пирин - Алиботуш " за запазване на естествените местообитания и дивата флора и фауна.

Проверката е направена след намесата на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов. От Регионална инспекция за опазване на околната среда дружно с представители на община Сандански, районното ръководство на полицията, чиновници на Държавно горско стопанство (ДГС) - Сандански и кмета на Мелник Сашо Филипов .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР