Има напрежение в българския бизнес, това е факт, независимо кой

...
Има напрежение в българския бизнес, това е факт, независимо кой
Коментари Харесай

Петър Кънев: В момента политиката се командва от хладилника


Има напрежение в българския бизнес, това е реалност, без значение кой е на власт, означи в предаването " Лице в лице " Петър Кънев - народен представител от Българска социалистическа партия и

" Трябва да се търси баланс сред ръководещите и работодателите. В момента политиката се командва от хладилника ", съобщи той.

По думите му има положителни оферти за антикризисни ограничения, които са били разисквани с министъра на финансите.

" Падане на акциза на тока, на акциза на горивата за отопление - пропан бутан, метан. Има оферти, които се разискват и за пенсиите ", уточни той като образци

Едно от предложенията за пенсионерите по думите му е да продължи да се дава добавката от Коронавирус пандемията. Друго предложение е 10 % нарастване от 1 юли или нарастване с 21% на всички пенсии.

Предвижда се и помощ поради високите цени на горивата – 25 ст. на литър по образеца на Франция и Гърция, добави Петър Кънев.

По думите му е обсъждано и повдигане на акцизите на някои от цигарите.

" Аз съм труженик да престанем с тая безкрайна фискализация на всичко с касови апарати, да минат на патентен налог и фризьорки и таксиметрови водачи, да се облекчи малко дребния бизнес ", предложи още депутатът.

" Власт пада, когато народът стане, а не когато работодателите станат, разяснява той във връзка оповестените национални митинги.

" Търсят се салда и решения, с цел да се откри опция да се помогне, тъй като инфлацията блъска доста крепко ", добави Петър Кънев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР