Има напрежение сред населението. До последния момент имаше информация, че

...
Има напрежение сред населението. До последния момент имаше информация, че
Коментари Харесай

Антон Кисе, предс. на Асоциацията на българите в Украйна: Мъжете от 18 до 60 години не могат да напускат Украйна

" Има напрежение измежду популацията. До последния миг имаше информация, че всичко е умерено и че в околните часове няма да има военни дейности ", заяви за " Денят стартира " Антон Кисе, ръководител на Асоциацията на българите в Украйна.

От пет часа обаче във военните бази има гърмежи и това сътвори напрежение измежду хората. Народното събрание стартира съвещание, с цел да разиска обстановката. На него ще бъде оповестена нашата позиция. Ще има изказване на представителя на Народно събрание, с което ще уведомим нашите сътрудници и целия свят, добави той.

" На този стадий не се планува готовност на популацията. Нашите военни са подготвени. Президентът би трябвало да издаде декрет за изключително военно състояние ", сподели още Антон Кисе.

Той съобщи, че се държи връзка с българите в Украйна. На този стадий има три фамилии, които са изразили предпочитание да се изтеглят, само че се приготвят да го създадат сами. Границите са отворени и фамилиите могат да пътуват.

Кисе означи, че само мъжете на възраст от 18 до 60 години краткотрайно не могат да напущат Украйна. Това решение е одобрено от Народното събрание.

Засега пари в банкоматите има, поради огромните опашки от хора, които желаят да изтеглят парите си, добави той.

Украйна има морална поддръжка, само че към този момент казусът би трябвало да бъде решен от нас самите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР