Има напредък, вървим към едно по-справедливо разпределение на малкото останали

...
Има напредък, вървим към едно по-справедливо разпределение на малкото останали
Коментари Харесай

Има напредък в преговорите между фармацевтите и здравната каса за заплащането на аптеките

Има прогрес, вървим към едно по-справедливо систематизиране на дребното останали пари. Това сподели пред публицисти Димитър Маринов, ръководител на Българския фармацевтичен съюз (БФС).

Определено вървим към единодушие, само че договарянията не са завършили, преглеждаме няколко финални разновидността. Утре към 10:00 ч. ще има нова среща с БФС, заяви и.д. шеф на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Момчил Мавров след среща сред управленията на съсловната организация и на НЗОК.

Фармацевти в разнообразни области в страната стачкуваха предходната седмица против предлаганите промени от НЗОК. Причината за недоволството е концепцията за сливане на цялата терапия на пациента, като в измененията попадат и по този начин наречените 100% реимбурсирани медикаменти, за които единственият доход за аптеката е таксата за обработка на рецептата, която поема НЗОК. Това е втората среща, откакто предходната седмица разискаха разнообразни разновидности за възнаграждение на аптеките.

Търсим вид за процентно систематизиране на възнаграждението по отношение на цената на отпусканите лекарствени артикули, което считаме, че е доста обективен вид за аптеките. Този вид регистрира най-добре инвестицията, която всяка аптека прави в закупуването на лекарствените артикули и дава опция за почтено заплащане, разяснява Мавров. Не знаем на този стадий дали има потребност от актуализация на бюджета, сподели още той. На този стадий няма нови аптеки, подали предизвестията си за преустановяване на договорите си за работа със здравната каса, уточни проф. Мавров, откакто в петък той заяви, че девет аптеки са го създали. По думите му към 2500 аптеки имат контракти с НЗОК.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР