Има надежда LiFi технологията да се появи в потребителските устройства

...
Коментари Харесай

Инвестиция от над 11 млн. евро ще популяризира LiFi


Има вяра LiFi технологията да се появи в потребителските устройства на огромните марки скоро (снимка: CC0 Public Domain)

Компанията-специалист по създаване на съгласуваност посредством дейна светлина pureLiFi се стреми да популяризира своята технология в международен мащаб, откакто получи инвестиция от 10 милиона английски лири – към 11,8 млн. евро – от Шотландската национална капиталова банка.
още по темата
В изказване pureLiFi разгласи, че инвестицията ще ѝ разреши да доразвие нови технологии, „ като в същото време отваря спомагателни пазари в области като мобилни телефони, таблети, носими джаджи и други свързани устройства “.

Изпълнителният шеф на PureLiFi Алистър Банъм съобщи, че визията на компанията е Шотландия да стане утвърден център за високи достижения за Li-Fi технология. „ В бъдеще клиенти от целия свят ще идват при нас за нашата новаторска технология и ще се възползват от по-широката фотонна екосистема, която към този момент съществува тук “, сподели той.

По време на MWC Barcelona 2022 Банхам съобщи, че PureLiFi има за цел да обезпечи жизнеспособността на своята технология за светлинна съгласуваност, като я внедри в домовете и в потребителските устройства на огромните марки. Според производителя, технологията добавя и усъвършенства Wi-Fi, като оказва помощ за повишение на цялостното качество на безжичните мрежи.

За момента технологията LiFi има приложение повече в индустриалните среди, където сигурната връзка е от значително значение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР