Има над 30-годишен стаж като ВиК инженер. Завършил е ВИАС

...
Има над 30-годишен стаж като ВиК инженер. Завършил е ВИАС
Коментари Харесай

Инж. Георги Василев е новият управител на ВиК-Смолян

Има над 30-годишен стаж като ВиК инженер.

Завършил е ВИАС – София с образователно-квалификационна степен инженер магистър „ ВиК мрежи и уреди “. Има приключен курс „ Ръководене на общински водни и канални компании; организация и мениджърски концепции за предприятия; техническа употреба на уреди и мрежи; финансиране и рефинансиране на вложения по инфраструктура “ в гр. Магденбург, Германия.

Започнал е професионалния си път във „ ВиК “ ЕООД Смолян през 1991 година В интервала 1993 – 1997 година е бил шеф отдел „ Производствено – механически “ във водното сдружение. На два пъти е бил шеф на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Смолян (1997-1998 година и 2002-2006 г.). Инж. Георги Василев е бил член на Управителния съвет на Българската асоциация по водите (БАВ). Бил е началник на екипи по реорганизация на водопроводни и канализационни мрежи, на водния цикъл на гр. Тервел, на три градски пречиствателни станции за отпадъчни води в басейна на р. Арда – Мадан, Рудозем и Златоград, на рехабилитацията и доизграждането на канализационната и водоснабдителната мрежи на гр. Монтана, на интегрирания воден план на агломерация град Смолян и други

„ ВиК “ ЕООД Смолян е част от структурата на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, чийто принципал е министърът на районното развиване и благоустройството.

Ръководството на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД чака от инж. Георги Василев да създаде планове за замяна на амортизираните водопреносна и канализационна мрежи, с които да се понижат загубите на вода и да се дава по-качествена ВиК услуга на популацията, да съблюдава финансова дисциплинираност и за създаде пакет от ограничения за внедряване на енергийна успеваемост в поверените му уреди.

Инж. Георги Василев е назначен до провеждането на конкурс.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР