Има множество подходящи парфюми за работната среда, които са едновременно

...
Има множество подходящи парфюми за работната среда, които са едновременно
Коментари Харесай

Как да изберем продходящ парфюм за офиса

Има голям брой подобаващи парфюми за работната среда, които са по едно и също време типичен и изискани.

Чудесна концепция е постоянно да държите малко шишенце парфюм в дамската си чанта или на разположение в офиса, за експресна ароматерапия и ободряване когато и да е.

Не всички парфюмни нотки обаче са уместни за службата. Селектирали сме няколко съвета от експерти, с чиято помощ елементарно ще изберете верния всекидневен парфюм.

Забравете парфюмното олио и тежките аромати

Етеричните масла са доста подобаващи за масаж или като ароматна добавка за вана, само че изрично нямат място в забързаното всекидневие на една работеща дама . Те са прекомерно тежки, поради солидната текстура и восъчната си основа, а също така ще оставят нежелани петна при допира на облеклата до кожата ви. Може даже да се окаже, че някой от тези мощни аромати не е прелестен за ваш сътрудник или е прекомерно тежък за него.

 blogger-image-1367242354

Запазете сексапилното благоухание отвън работните си срещи

Силно опияняващата миризма на мускус надали е най-подходяща за утринното заседание в офиса. На сътрудниците ви ще им бъде мъчно да ви вземат насериозно, в случай че от вас се носи задушаващото благоухание на тежък, вечерен парфюм. (Същото предписание важи и за грима, само че на това ще посветим цяла друга тематика.) Нашият съвет е да заложите на по-ненатрапчиви нотки – цитрус, зелен чай, ябълка, бял цвят, мента или канела.

Изберете нещо нежно и по-краткотрайно

Тествайте нещо ново през уикенда. Ако ароматът изчезне след няколко часа, значи е задоволително лек и подобаващ за офиса. Всичко, което стои на кожата ви в продължение на цели осем часа, е прекомерно тежко. Това се дължи на обстоятелството, че по-нежните нотки (зелени и цитрусови) имат по-малки по мярка молекули от тежките (като пачули и дървесни нотки) и по тази причина се изпаряват по-бързо.  

 choosing-a-signature-fragrance-guide-zoe-newlove-beauty-blogger

Експериментирайте самоуверено и с въображение!

Следващия път, когато пазарувате козметика, попитайте консултантите за тестери на парфюм с някои от следните детайли: зелени нотки (розмарин, здравец), леки флорални претекстове (като жасмин и лилии) или цитрусови (като портокал или бергамот). Избягвайте прекомерно пудрените аромати от вида на пачули или сладникаво-плодовите . С тях рискувате да не ухаете женствено, а прекомерно хлапашки, което евентуално ще повлияе подсъзнателно на сътрудниците в работата ви.

Михаела Кинова

 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР