Има много рискови фактори, които излагат хората на по-голяма опасност

...
Има много рискови фактори, които излагат хората на по-голяма опасност
Коментари Харесай

Учени разкриха кои мъже по-често развиват тежка инфекция на COVID-19

Има доста рискови фактори, които излагат хората на по-голяма заплаха от. От напреднала възраст, затлъстяване, до сърдечни и дихателни проблеми, описът наподобява непрестанно се разраства. Сега учените откриват, че генът, който води до косопад при мъжете, основава 2,5 пъти по-голяма възможност те да попаднат в болница с тежък ковид, оповестява „ Стъди Файндс “.
Изследователите, докладвали своите открития на Европейската академия по дерматология и венерология, откриват, че мъжете, които са генетично чувствителни към мъжкия сексуален хормон андроген, имат доста по-голям късмет за насърчаване на тежка зараза от Коронавирус. Учените от Applied Biology, Inc. изследвали тази връзка, откакто разкрили несъразмерен брой оплешивяващи мъже в отделенията за интензивно лекуване на Коронавирус.
Вариациите на андрогенен рецептор (AR) водят до андрогенетична плешивост, постоянно срещана форма на косопад. Този ген въздейства върху чувствителността на организма към хормони като тестостерон.

Въпреки че откривателите са очаквали да открият сред 31 и 53 % от мъжете в болница с COVID-19 с андрогенетична плешивост, проучването открило, че действителният брой е зашеметяващите 79 %. Освен това екипът споделя, че ензимът, обвързван с инфекцията с COVID-19 (TMPRSS2), също се контролира от андрогенната реакция на организма. Следователно, вариациите на AR гена могат да повлияят и на този ензим.
Учените са изследвали 65 мъже с COVID-19 в болница.
„ Идентифицирането на биомаркер, обвързван с андрогенния рецептор, е друго доказателство, подчертаващо значимата роля на андрогените при тежестта на болестта COVID-19 “, сподели Анди Горен , основен медицински шеф в Applied Biology.
„ Това проучване показва научната стойност на дерматологията, като предлага основни прозрения за ролята на генетиката и нейната връзка с заболяването Коронавирус “, споделя проф. Лидия Рудничка , професор в Медицинския университет във Варшава.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР