Има много причини да ядем фъстъци и фъстъчени продукти, но

...
Има много причини да ядем фъстъци и фъстъчени продукти, но
Коментари Харесай

Фъстъците ни помагат да живеем по-дълго

Има доста аргументи да ядем фъстъци и фъстъчени артикули, само че едно от главните преимущества на този ядки е, че може да ни оказват помощ да живеем по-дълго, считат специалистите. Те се употребяват като подготвен артикул в сурово и печено положение, а също така от тях вършат вкусно фъстъчено масло.

Мазнините във фъстъците са мононенаситени и полиненаситени. И двете групи мастни киселини оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести. Знае се, че стесняването на кръвоносните съдове, породено от мастни натрупвания, понижава притока на кръв към сърцето. Фъстъците понижават равнището на неприятния холестерол и покачват положителния, написа dariknews.bg.

Те са богати на витамин В3, който е изключително значим за работата на мозъка, също по този начин и на витамин Е, който има антиоксидантни свойства.

В допълнение те ви поддържат сити по-дълго време и по този метод може да регулирате тежестта си. Дуото протеин/фибри оказва помощ за храносмилането и предотвратява глада.

Едно изследване също по този начин оповестява, че фъстъците могат да ви оказват помощ да живеете по-дълъг и по-здравословен живот. Изследователите открили, че хората, които ядат фъстъци и други ядки, доста по-малко боледуват от сърдечни болести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР