Има много правила, които трябва да се спазват при шофиране на

...
Има много правила, които трябва да се
спазват при шофиране на
Коментари Харесай

Странни правила при каране в света като „Стреляйте само по китове от колата!“

Има доста правила, които би трябвало да се спазват при шофиране на автомобил в страните по света. Много от тях са напълно разумни и нужни. Някои обаче са много нетрадиционни и изглеждат почти странни. Британската застрахователна компания confused.com е събрала няколко образеца.

Аляска: Не връзвайте кучето за покрива на колата
Законът гласи, че е незаконно превозването на куче на покрива на автомобил. Неспазването на този закон в Аляска ще ви докара санкция от приблизително 50 $.

Япония: Без напръскване на пешеходци
Пръскането на пешеходци с тиня или вода е криминално закононарушение в Япония, тъй като се смята за повърхностно шофиране. Престъплението е известно като "шофиране в тиня " и може да бъде наказано с санкция от към 65 $.

Кипър: Не яжте и не пийте до момента в който карате
В Кипър не трябва даже да мислите за лека закуска по пътя, защото яденето и пиенето по време на шофиране е незаконно - и да, това даже включва бързата глътка вода. Това нарушаване може да бъде наказано с 85 евро.

Америка: Няма овце без компаньон
Америка има редица странни закони, когато става въпрос за шофиране и превозни средства. В Монтана да вземем за пример не можеш да оставиш овца без контрол в камион. Шофирането със завързани очи е незаконно в Алабама, а по животните е забранено да стреля от коли в Калифорния и Тенеси, в случай че не са китове.

Тайланд: шофирането топлес е неразрешено
При пътешестване през Тайланд горещото време може да изкуши доста туристи да карат топлес. Но без значение какъв брой горещо става, значимо е да носите тениска, докато шофирате, защото шофирането топлес е незаконно и може да бъде осъдено с глоба от 500 бата.

Испания: носете аварийни очила
Ако имате потребност от образни средства, когато шофирате в Испания, постоянно трябва да имате аварийни очила в колата, в случай че нещо се случи с актуалните ви очила. Помислете и за обувките си, защото шофирането с джапанки, на високи токчета или даже необут също е неразрешено и може да бъде осъдено с санкция от 225 евро.

Русия: поддържайте колата си чиста
Ако би трябвало да сте сигурни, че колата ви е скърцащо чиста на всички места, това е в Русия, където мръсна кола просто няма да бъде толерирана. Първоначално законът е създаден, с цел да предотврати затъмняването на регистрационните табели и е по преценка на длъжностните лица дали колата ви се смята за достатъчно мръсна, с цел да бъде наложена глоба от към 2000 рубли.

Швеция: наложителни 24-часа фарове
Независимо от времето, водачите в Швеция би трябвало да включват фаровете си денонощно през цялата година. Така че, ако шофирате колата си в Швеция, определено би трябвало да запомните да използвате фаровете си, тъй като в случай че не го направите, това може да докара до глоба от 40 крони.

Австралия: Никога не изваждайте крайниците си от прозореца на колата
В Австралия е неразрешено за водачите да изкарват ръцете или краката си през прозореца на колата, в случай че не сигнализирате на различен водач. Неспазването на това предписание може да доведе до големи санкции в Австралия, вариращи от 337 $ в Нов Южен Уелс, 298 долара в Куинсланд и 141 $ във Виктория.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР