Има много неща, които трябва да направите и с които

...
Има много неща, които трябва да направите и с които
Коментари Харесай

Кога кучето е щастливо?

Има доста неща, които би трябвало да извършите и с които да се съобразите, в случай че желаете вашето куче да е щастливо. Повечето стопани се стремят точно към това, само че по какъв начин да разберете дали напъните ви са задоволителни и дали кучето е щастливо?

Казано в резюме, любимецът ви ще бъде благополучен, в случай че не го оставяте постоянно самичък, в случай че му отделяте нужното внимание, играете си с него и го дресирате.

Балансираното хранене и постоянните разходки на кучето са наложителни, а разнообразната и потребна храна способства за положителната физическа форма и благосъстоянието на четириногия ви другар.

Как да разберем, че нашето куче е щастливо?

Всички породи кучета демонстрират идентична емоционалност. Има доста признаци, които демонстрират, че кучето ви е щастливо. Ето някои от тях.

Кучето маха с опашка

То показва благополучие, като интензивно върти опашката си на всички страни. При животните с къса опашка се извива целия гръбнак.

Кучето гледа с необятно отворени очи

По този метод то демонстрира екстаз, тъкмо както ние гледаме нещо красиво и мечтано, разтваряйки необятно очи.

Очите са най-точният индикатор за това, какъв брой щастливо е вашето куче и в случай че светят, значи всичко с него е наред.

Върти се към стопанина

Подскачането, махането с опашка и свиването на уши са сигурен симптом за възторга на кучето от срещата с обичаните му хора.

Изразява наслада

 Кучето демонстрира наслада посредством търсене на непосредственост

Радостта и емоционалността си кучето демонстрира посредством отскачане, циркулиране към стопанина и звънко джавкане. По този метод четириногият другар ви демонстрира, че е надвишаващ с наслада и благополучие.

Желание за игра

Когато с кучето всичко е наред, то обича да играе и да предизвика стопанинът си към игра. То подскача, повдигайки нагоре предните си кучешки лапи. Това е покана за игра и изложение на емоционалност.

Търси внимание

Ако кучето е щастливо, то има приповдигнато въодушевление и концентрира вниманието си върху цялото семейство. Изразява екстаз от наличието на хората, като реагира прелестно на кучешки команди.

Обича да се гушка

Животното демонстрира своето благополучие, като се изправя на задните си крайници, а с предните обгръща стопанина или просто се настанява до вас на дивана.

Търси непосредственост

Желанието на кучето да се намира постоянно до индивида, приказва за това, че му е удобно. Ако непрестанно търси вниманието ви и се навърта към вас, това значи, че се усеща предпазено и доста щастливо.

Подава лапа

Това е жест, който показва разлъка или състрадание. Щастливото куче постоянно подава лапа и с това ви споделя, че постоянно желае да бъде с вас.

Има добър вкус

 Щастливите кучета имат добър вкус

Ако кучето си похапва с ненаситност, вие няма защо да се притеснявате. Това е добър знак за прочувственото благоволение на питомеца ви.

Обръща се по стомах за глезене

Ако кучето ви ляга по тил и си подава коремчето за глезене, това е сигурен знак, че то се усеща щастливо. По този метод то ви демонстрира любов и лоялност.

Не прави пакости

Някои любимци опустошават всичко у дома, когато биват оставяни сами. Това е симптом на нервно разтройство и поведенчески проблеми при кучето. Ако вашето обаче си лежи умерено, до момента в който ви няма и ви посреща с наслада, това значи че се усеща добре.

Радостно посрещане на вратата

Пристъпвайки прага на дома си, вие виждате по какъв начин възторжено кучето тича към вас, маха с опашка, усмихва се, лае звънко и подскача на задните си лапи.

Това несъмнено демонстрира благополучие от срещата. Ако ви се радва все едно от дълго време не ви е виждало, това значи, че кучето е обичано, цени отношението, което имате към него. Това е симптом за благополучие на кучето.

Ако и вие желаете да извършите някое кученце щастливо, разгледайте тези разгласи за кученца.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР