Има много начини да подлудите кучето си. За много от

...
Има много начини да подлудите кучето си. За много от
Коментари Харесай

11 неща, които кучетата мразят да правим

Има доста способи да подлудите кучето си. За доста от тях евентуално даже не сте наясно, че вършиме. Ако желаете и вие да сте най-хубавият му другар, научете се да не го дразните.

1. Използвате повече думи, в сравнение с езика на тялото

Ние, хората, обичаме да приказваме, даже и на нашите домашни любимци, които не могат да ни схванат през множеството време. Кучетата може и да съумяват да разкодират смисъла на някои думи – ела, храна, пусни и така нататък – има такива, които научават даже стотици думи. Те обаче не схващат човешката тирада, а разпознават смисъла на думите по езика на тялото ни.

Кучетата са специалисти в това и могат да схванат какво си мислите или усещате, даже вие да не осъзнавате, че го мислите или усещате. Но елементарно можем да изпратим смесени сигнали към кучето, в случай че обръщаме внимание само на думите, а не на жестовете.

Често сме виждали хора, които споделят едно нещо, само че демонстрират друго, а обърканото куче се пробва да разбере какво за бога желаят от него. Така да вземем за пример, когато кажете на кучето да „ стои “, а вие се навеждате към него и държите ръката си пред лицето му като че ли спирате кола, кучето в действителност счита,  че го каните да пристигна при вас. Когато го направи обаче, вие го наказвате, тъй като не е спазило командата ви. Това е много объркващо!

Един добър опит е да се опитате да прекарате през целия ден с кучето си, без да казвате нито дума, комуникирайки единствено посредством тялото си. Тогава ще осъзнаете какъв брой доста можете да кажете, без да изричате нито дума, по какъв начин да употребявате придвижванията и позата на тялото, с цел да получите това, което желаете от кучето.

2. Прегръщате го

Може да обичате да сграбчвате пухкавия си другар, само че множеството кучето ненавиждат прегръдките. Ние, като примати, считаме, че прегръдките са страхотни и показваме с тях поддръжка, обич, наслада и други страсти. За нас наподобява изцяло обикновено да хванем нещо с ръце и да го стиснем.

Кучетата обаче не считат по този начин. Те нямат ръце и не могат да прегръщат. Вместо доброжелателност, в случай че куче сложи лапата си на гърба на друго куче, това е метод да покаже превъзходство.

Без значение какви са желанията ви, кучето гледа на прегръдките като на метод да упражните вашето превъзходство над него. Много кучета толерират това, само че някои се усещат толкоз застрашени и изплашени, че атакуват.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР