Има много мнения за това какво може и не може

...
Има много мнения за това какво може и не може
Коментари Харесай

Как да носим кръстче правилно

Има доста отзиви за това какво може и не може да се носи дружно с православно на шията. Според свещениците е възможно дружно с него да носите и икона на светец, само че те не трябва да са на една верижка, защото кръстът е главният знак на Православието, а облиците на светиите имат единствено второстепенна роля. Няма нищо неприятно в носенето на по едно и също време с обеци или пръстен.

Но в случай че сложите с изключение на кръста и някаква висулка, медальон, брошка, то в окачването има специфични правила. Най-важното е, че тези декорации би трябвало да са на обособени верижки. Освен това украшението би трябвало да бъде от същия метал, от който е направено кръстчето. Изключение се позволява единствено за елементарните бижута.
свързани новини40600на 23.02.2018
Може да вземем за пример да носите дружно с мъниста. Верижката, на която кръстът виси, би трябвало да бъде с такава дължина, че той да може да се скрие под облеклата. Не го носете с надълбоко деколте, в случай че е доста горещо на открито. През нощта другите декорации могат да се смъкват, само че кръстът би трябвало да остане върху вас и по време на сън. Свещениците са единомислещи, че не е разрешено православният знак да се комбинира със знаци на астрологията като зодиакални талисмани, фъншуй амулети или други езически предмети, защото те носят разнообразни сили, които са в контраст и могат единствено да ви навредят.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР