Има много данни срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер

...
Има много данни срещу лидера на ГЕРБ и бивш премиер
Коментари Харесай

Демерджиев: Има много данни срещу Борисов

Има доста данни против водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов и той би трябвало да бъде обект на следствие. Това излезе от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев в изявление за Дарик радио.

Демерджиев разяснява ареста на Борисов, осъществен преди няколко месеца. Лидерът на ГРЕБ, както и финансовият му министър Владислав Горанов и пиарката Севделина Арнаудова прекараха 24 часа в ареста, откакто Министерство на вътрешните работи образува следствие за изнудване на укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков. Прокуратурата обаче отхвърли да им повдигне обвинявания и тримата бяха освободени. След това съдът (все още единствено на първа инстанция) разгласи за противозаконни заповедите им за задържане.

"Арестът на Борисов бих го определил като липса на професионализъм ", уточни Демерджиев, който не за първи път в последните дни подлага на критика предшественика си Бойко Рашков по тази линия. "Когато нямаш явен проект, когато не си го съгласувал с експертите, се стига до доста разочароващи обстановки. Няма да позволявам сходно неглижиране на професионалната преценка ", продължи служебният Министерство на вътрешните работи началник, наричайки ареста "импулс за несъмнено деяние "

"Какво от това, че някой е арестуван за 24 часа и е освободен като жертва. Има доста данни, че този човек не е жертва. Той би трябвало да е обект на интерес, само че законосъобразно осъществяване на пълномощията. Не може ти, неглижирайки отговорностите и професионализма, да пристъпиш към въздаване на правдивост. Въздаване на правдивост може да има единствено в границите на закона ", продължи Демерджиев. Той посочи, че продължава да има положително мнение за Рашков, само че "не може да се чака министърът да е огледален облик на предходния ".
На рецензиите, че и той и правосъдният му сътрудник Крум Зарков са обрани по адрес на основния прокурор Иван Гешев, Демерджиев предложи да не се наблюдават изявленията, а работата им. Каза също, че неговата работа по тематиката "Гешев " е почнала.

И изясни, че вътрешният министър може да ревизира какви сигнали са постъпвали в Министерство на вътрешните работи за Гешев или високопоставени прокурори, които са влияли на хода на следствия. Демерджиев бил поръчал такава инспекция и очаквал резултатите й. Също по този начин се проверявало и кои производства със съществени доказателства от Министерство на вътрешните работи са поставени на трупчета в прокуратурата, или отлежават в следствието и чакат подобаващ миг да бъдат прекъснати.

Министърът изясни, че в понеделник ще съобщи първия пакет такива преписки на Зарков, с цел да може да желае дисциплинарни производства, да бъде тествана работата на магистратите дали има данни да са укрити закононарушения и амнистиране на лица.

Покрай Гешев имало придвижване и по документите, касаещи дипломата му. "Открива се забавно поле за работа, ще има резултати в идващите 1-2 седмици ", сподели министърът. И посочи, че има подозрения, че дипломата на Гешев може да е издадена от незапознат орган. Ако е по този начин, това значи, че няма тапия.

"Не съм трансформирал позицията си, само че фокусът тук би трябвало да бъде реализиране на резултати. Твърде доста говорихме, трябват резултати ", заключи Демерджиев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР